ABD Başkanı'nın yaşamını bağışladığı hindilere ne oluyor?

Bu yılki hindiler büyük ihtimalle geçen yıl hayatları bağışlanan Peas ve Carrots isimli hindilerin bulunduğu yere gidecek

Gelenek 1947'den bu yana gerçekleştiriliyor (AP)

ABD’de her yıl iki hindi ülkenin en tuhaf tatil geleneklerinden birinde başkan tarafından yaşamlarının bağışlanması için seçiliyor. Nihayetinde mezbahaya gitmekten kurtulan hindiler bunun yerine kırsalda yaşamlarını sürdürmeye gönderiliyor.

Görünüşte tüm bunlar kulağa memnuniyet verici geliyor fakat hakikat epey farklı.

Seçilen hindiler, konforlu ortamlarına rağmen vaktinden erken ölmeye eğilimli oluyor. Çünkü uzun vadede sıhhatli olmak yerine hızlı biçimde kas kütlesi geliştirebilmek için yetiştiriliyorlar.

Örneğin 2010 ve 2012’de yaşamları bağışlanan hindiler 12 ay içinde ölmüştü.

Bu zamana dek Mount Vernon’a gönderilen çiftlik hayvanlarından sorumlu Dean Norton, CNN’e yaptığı açıklamada, “Kuşlar uzun ömürlü olmaları için değil sofraya konmak için yetiştiriliyor… Hayatları bağışlanan hindilerin bazıları hayli kısa yaşadı” dedi.

Ulusal Hindi Federasyonu daha önce, “Onlar evcil hayvan değil. Onlar yük beygiri değil. O kadar uzun yaşamıyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelenek, Başkan Harry Truman’ın 1947’de ilk hindiyi “bağışlamasına” kadar gidiyor. Birkaç yıl boyunca hindiler Frying Pan Farm Park isimli çiftliğe gönderilmiş ve burası daha sonra hindilerin geçit törenlerinde boy gösterdiği ve turistlerin ağzı açık şekilde baktığı Walt Disney World ve Disneyland’e dönüşmüştü.

Son olarak Virginia’daki Morven Park belirlenmeden önce bir dönem hindiler George Washington’ın eski çiftlik evi Mount Vernon'a gönderilmişti.

Şükran Günü öncesinde iki hindi görünümlerine ve huylarına bakılarak seçiliyor ve bağışlanma törenine gidinceye kadar medya etkinlikleri için Beyaz Saray’a yakın bir otele gönderiliyor. Hindilerden biri Rose Garden’daki tören için seçilirken diğeri yedekte bekliyor.

Hindilerin yeni yuvalarında bakımları Virginia Tech Üniversitesi’nin Hayvan ve Kümes Hayvanları Bilimi Bölümü’nün öğrencileri ve veterinerler tarafından üstlenilecek.

Bu yıl yaşamları bağışlanan hindiler geçen yıl bağışlanan Peas ve Carrots isimli hindilere katılacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Kormazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU