Tom Hiddleston’ın “Thor” olduğu görüntüler ortaya çıktı: Belli ki doğru aktörü seçmişler

Hiddleston 2009'da Thor rolü için seçmelere katılmış

Marvel Sinematik Evreni’nin hilekar tanrısı Loki rolünü almadan önce Thor olmak için seçmelere katılan Tom Hiddleston’ın görüntüleri ilk kez yayımlandı.

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’a konuk olan aktör seçmelere ilişkin ilginç detayları paylaştı.

“İlk Thor filmi için 10 yıl önce 2009’da seçmelere katıldım” diyen Hiddleston, o dönem Marvel Sinematik Evreni’nin yalnızca 2008 yapımı Iron Man’le tek bir filmden oluştuğunu belirterek seçmelerden çok büyük bir beklentisi olmadığını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel’ın İskandinav tanrısı rolüyle ilgili bazı planları vardı. Bunlardan en önemlisi, bu rol için tanınmış bir oyuncu istenmemesiydi. Çünkü önceden var olan bir oyuncu-seyirci ilişkisine karşıydılar. Hiddeston’ın anlattığına göre Marvel’ın kapıları, “1,80’in üzerinde boyu ve sarı saçı olan” herkese açıktı.

Bununla birlikte Tom Hiddleston, Thor seçmelerine katılmış ama Loki için hiçbir deneme çekimi yapmamıştı. Aktör bu rolü, Thor seçmelerindeki güçlü performansıyla kazanmıştı.

Hiddeston, sunucu Jimmy Fallon’ın seçmelerdeki görüntülerini yayımlayacağını öğrendiğinde bir hayli şaşırdı. Fallon bu görüntülerin daha önce hiçbir yerde yayımlanmadığını söyledi.

Sarı saçı (peruk mu gerçek mi belli değil) ve çekiciyle gördüğümüz aktörün kısa videosu seyircilerden büyük alkış aldı. Fallon’ın da performasını övmesine rağmen Hiddleston, “Gerçekten çok naziksiniz. Sanırım hepimiz hemfikiriz ki doğru aktörü seçmişler” dedi.

2011 yapımı ilk Thor filminde başrolü Avustralyalı oyuncu Chris Hemsworth almıştı. Thor serisi daha sonra 2013’te Thor: Karanlık Dünya (Thor: The Dark World) ve 2017’de Thor: Ragnarok’la devam etmişti. Serinin 4.  filmi Thor: Love and Thunder’ın ise 2021’de vizyona girmesi bekleniyor.

Tom Hiddleston toplamda 6 Marvel Studios yapımında Loki karakterine hayat verdi. Loki’nin kendi solo dizisi 2021’de Disney+’ta yayımlanacak.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU