ABD’den Menbiç’e askeri sevkiyat

ABD 16 Ocak’ta 4’ü asker 19 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısından sonra Menbiç’e helikopterler eşliğinde askeri sevkiyat yaptı

Fotoğraf: AA - ABD silah sevkiyatı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre dün ABD'nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon, helikopter eşliğinde Menbiç’e askeri sevkiyat gerçekleştirdi.   

4 ABD askeri, 5 yerli güvenlik gücü ve 10 sivilin yaşamını yitirdiği intihar saldırıdan sonra ABD’nin 90 kişilik askeri birliğini Menbiç’e yerleştirildiği belirtilen haberde, askeri sevkiyatın nereden yapıldığına dair bilgi paylaşılmadı.

FBI patlamayı inceleyecek 

Ayrıca haberde, Halk Savunma Güçleri’nin (YPG) öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde olan Menbiç’te 16 Ocak’taki intihar saldırısını Amerikan Federal Araştırma Bürosu’nun (FBI) inceleyeceği kaydedildi.

Fırat’ın batısında bulunan Menbiç, Ağustos 2016’da SDG tarafından IŞİD’den temizlenmişti. Bölgeyi uzun süredir Menbiç Askeri Konseyi kontrol ederken, kent merkezinde ABD ve Fransız askerleri de bulunuyor. SDG’nin Menbiç’ten çıkarılmasını isteyen Türkiye ise ABD ile bir yol haritası üzerinde uzlaşmıştı. Bu çerçevede ABD askerleri kent merkezinde Menbiç Askeri Konseyi ile devriye gezerken, Menbiç kırsalında TSK ile devriyeler gerçekleştiriliyordu.

Menbiç’te rutin devriye gezen ABD askerlerinin hedef alındığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Saldırının düzenlendiği restoranda ABD askerleri ile Menbiç’de SDG’nin kontrolü devrettiği Menbiç Askeri Konseyi üyelerinin sık sık bir araya geldiği belirtiliyordu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU