Sığınmacılar ısınmak için elbiselerini yakıyor

Suriye’deki savaşın başlangıcından bu yana yaşamlarını kamplarda sürdüren sığınmacılar kış aylarında ısınabilmek için kişisel eşyalarını yakmak zorunda kalıyor

Suriye'nin Ürdün sınırındaki Rukban Kampı'nda 45 bin sığınmacı bulunuyor. (Fotoğraf:AA)

Sıcaklıkların düşmesi ve sağanak yağmurların bastırmasıyla birlikte mülteciler ısınma zorluğu çekiyor. Kamp bölgelerinde ağaçlık alan bulunmaması mültecilerin  yakacak ihtiyacını karşılayamamasına sebep oluyor. 

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre Suriye’nin İdlib kentindeki kamplarda kalan sığınmacılar, kişisel eşyaları ve araç gereçleri çadırlarının hemen yanında ateşe veriyor.

10 çocuğa bakan bir anne, çaresizlikten eşyalarını yaktığı için üzgün olduklarını söylüyor.

 

 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre Suriyeli anne, ‘’Bize kışlık elbise gelmiyor. Biz de eskimiş elbiselerimizi, ayakkabılarımızı ve plastik malzemeleri ısınmak için yakmak zorunda kalıyoruz’’ dedi.

Bir başka anne Ümmü Yasin, yağmur dolayısıyla adeta bir bataklığa dönen kamptan yiyecek bulmakta zorlandıklarını ifade ediyor.

Abud ebu Basim sadece ekmek almak için kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Ürdün-Suriye sınırında bulunan Rukban Mülteci Kampı’nda 45 bin sığınmacı bulunuyor. İki tarafa da girişleri yasaklanan kadın, çocuk ve yaşlılar, özellikle kış aylarında yaşam mücadelesi veriyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU