Abdullah Gül’den Erdoğan’a Şehir Üniversitesi telefonu

Gül: Umarım bir yol bulunur ve bu güzide üniversitemiz kaliteli eğitimde yoluna devam eder

Fotoğraf: AA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Şehir Üniversitesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir telefon açtığı öğrenildi.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Şehir Üniversitesi’nin açılışını Erdoğan, Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun yaptığını hatırlatarak “Dolayısıyla Gül’ün suskun kalması düşünülemezdi. İşte bu yüzden Sayın Gül’ü arayıp bu konudaki görüşünü sordum. Bilindiği gibi Abdullah Gül belli hassasiyetleri olan birisidir, bu tür açıklamaların üniversiteye zarar verebileceğinden ve de yapılan açıklamanın kişisel PR olarak anlaşılmasından endişe eder” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocaktan, Gül’ün kendisine Erdoğan’a üniversite hakkında bir telefon açtığını yazdı:

Sorum üzerine Abdullah Gül, Şehir Üniversitesi konusunda derin üzüntü duyduğunu, geçen perşembe günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak meseleyi ayrıntılı olarak konuştuğunu söyledi. Gül’ün açıklaması şöyle: “Perşembe günü cumhurbaşkanını telefonla aradım, Şehir Üniversitesi’ni birlikte açtık, sıkıntıları malum bu konuda müdahil olursanız, bir çözüm yolu bulabilirsiniz dedim. Umarım bir yol bulunur ve bu güzide üniversitemiz kaliteli eğitimde yoluna devam eder.”

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU