Justice Online'da karakterine milyonlar harcadı, arkadaşı yanlışlıkla 3 bin TL’ye sattı

Olay, adamın arkadaşının 'aşırı oyun oynamaktan sersemleşmesi' nedeniyle yaşandı

Dünyanın en büyük oyun pazarlarından biri olan Çin'de yetkililer, bilgisayar oyunları bağımlılığıyla mücadele amacıyla 18 yaş altındaki gençlerin saat 22.00 ile 08.00 arasındaçevrimiçi oyun oynamasını yasaklamıştı (Pixabay)

Çin'de bir adam, bir milyon pound'un (yaklaşık 7 milyon 380 bin TL) üzerinde para harcadığı bilgisayar oyunu karakterini 500 pound'un (yaklaşık 3 bin 700 TL) altında satan arkadaşını dava etti.

Olayı ilk duyuran Çin teknoloji haberleri sitesi Abacus'ta yer alan mahkeme belgelerine göre, Lu Mou isimli Çinli adam Justice Online adlı bilgisayar oyunundaki karakterinin gelişimi için yaklaşık 10 milyon yuan (yaklaşık 8 milyon 153 bin TL) harcadı.

Özelleştirilmiş karakter sonrasında ise Lu'nun arkadaşı Li Mousçen tarafından yanlışlıkla oyun içi pazar alanı NetEase'te sadece 3 bin 888 yuan'a (yaklaşık 3 bin TL) satışa çıkarıldı.

Arkadaşının karakteriyle oynayan Li, oyun sonrası karakteri tekrar Lu'ya vermeye çalışırken "aşırı oyun oynamaktan sersemleşmesi" nedeniyle hata yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siçuan Vilayeti Hongya İlçe Mahkemesi hakimi, karakterin asıl sahibine iade edilmesini,da karakteri düşük fiyattan alan oyuncuya da zararına karşılık 90 bin yuan (yaklaşık 73 bin TL) ödenmesini karara bağladı.

Yerel mahkeme ayrıca insanları bilgisayar oyunlarına çok fazla vakit harcamanın tehlikeleri hakkında uyardı.

Hadise, Çin'in ülkedeki bilgisayar oyunu bağımlılığıyla mücadele amacıyla bilgisayar oyuncularına yönelik sıkı zaman kısıtlaması önemleri ilan etmesinin ardından yaşandı.

18 yaşın altındaki çocukların hafta içi günde 90 dakikadan, hafta sonu ve tatillerde ise günde 3 saatten fazla bilgisayar oyunu oynaması yasaklanmıştı.

Çin Basın ve Yayınlar Genel İdaresi yetkilileri, önlemlerin amacının "küçüklerin fiziki ve zihinsel sağlığını korumak" olduğunu belirtiyor.

Düzenlemeyi yapan yetkililer, cep telefonu kullanımı ve çevrimiçi oyunlardaki artışın miyop ve diğer görme bozukluklarında önemli bir artışa neden olduğu endişelerini dile getiriyor.

Çin'deki yeni yasa ayrıca 16 yaş altındaki çocukların, oyun için eşyalar için ayda 200 yuan'dan (yaklaşık 163 TL) fazla harcama yapmasına engel oluyor. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU