Şivan Perwer’den Kürtlere: Herkes kendini eleştirsin

Eksiği ve yanlışı olan her Kürt’ün, halkından özür dilemesi gerektiğini söyleyen Perwer, “Başta ben, sizler ve Kürt halkının huzurunda özür dilemek istiyorum” dedi ve ekledi: Herkes önce kendisi ile mücadele etmeli

Sanatıyla farklı kesimlerin saygısını kazanan Kürt sanatçı Şivan Perver, yanlışı ve eksiği olan herkesin özeleştiride bulunması gerektiğini söyledi. 

Suriye’de devam eden iç karışıklıkta Kürtlerin varlıklarını sürdürebilmeleri için birlik ve beraberlik sergilemeleri gerektiği vurgulanıyor. 

Bu anlamda son zamanlarda farklı gruplar, çeşitli gerekçelerle bir araya gelip Suriyeli Kürtlere destek verilmesi mesajını veriyor. 

Bu buluşmalardan birisini Kürt sanatçılar, Almanya’da gerçekleştirdi. Köln kentinde bir araya gelen Kürt sanatçılar, Suriyeli Kürtler için destek istedi, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Bu toplantıya katılanlardan biri de yıllardır yurt dışında yaşayan Şivan Perwer idi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perwer, burada yaptığı konuşmada herkesin kendini eleştirmesi, eksiği varsa tamamlaması gerektiğini kaydetti.  

Kürtlerin kendi arasında bir güç oluşturmaları gerektiğini, aksi halde şimdiye kadar olduğu gibi yine birileri tarafından kullanılacağını vurguladı Şivan Perwer.

“En önemlisi birbirimizi kabullenmektir”

“Şimdiye kadar hep kullanıldık” diyen Perwer, şöyle devam: 

“Gelenler çıkarları bittikten sonra üfleyip bizi atıyor. Onlar için ölüyoruz. Doğrusu yabancılar için ölüyoruz. Günahtır. Bazen de birbirimizi vurup öldürüyoruz. Buna yeter diyelim. Bundan sonra sanatımızı bu yol için kullanalım. Bu amaç için çalışanların hizmetçisiyiz. Ama biz sanatçılar ne olursa olsun herkesten önce bir araya gelmeliyiz. Kimisi mahalli, kimisi de dünyevi bir şeyler yapabilir. Hiç fark etmez. En önemlisi birbirimizi kabullenmektir.” 

“Özür dilemek istiyorum” 

Perwer, bir eksiği ve yanlışı olan her Kürt’ün, kendi halkından özür dilemesi gerektiğini vurgulayarak, “Başta ben, bir eksiğim olmuşsa sizler ve Kürt halkının huzurunda özür dilemek istiyorum. Eğer bir insan dost, arkadaş ve halkından özür diliyorsa bu işe iyi niyetle başlamasının kanıtıdır. Bu önemlidir. Herkes kendini eleştirsin. Herkes önce kendisi ile mücadele etmeli. Nasıl bir kişiliğe sahibim demeli? Ne eksiğim var? Bu eksikleri nasıl giderebilirim?” ifadelerini kullandı. 

Perwer’in yanı sıraya toplantıya Türkiye, İran, Irak ve Suriyeli sanatçılarda katılarak duygularını dile getirdi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU