Kılıçdaroğlu: CHP’yi kuranlar savaş meydanlarından çıkıp gelenlerdir, biz onların mirasçısıyız

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP”yi ağzına almaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, partisinin dünyanın en eski partilerinden biri olduğunu ifade ederek, “CHP’ye kuranlar savaş meydanlarından çıkıp gelenlerdir. Biz onların mirasçısıyız” dedi.

Erdoğan ile TV programında karşı karşıya gelme teklifinde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Yalnız başıma çıkacağım istersen bir sürü adam al yanına, kendi öğretim üyelerin var onları da alabilirsin. Bir ordu olarak gel, tek başıma çıkacağım söz veriyorum” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın yazısıyla başlayan “Beştepe’de Erdoğan ile görüşen CHP’li” iddiasına da partisinin grup toplantısında değinen  Kılıçdaroğlu, AK Parti’ye oy verenlere seslendi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'lilerden gelen özür dileme çağrılarına "Haklıyız niye geri adım atalım" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu CHP’ye kumpas kurulduğunu iddia ederek şöyle konuştu:

Bir partiye kumpas kurmak doğru bir şey değildir. CHP’yle uğraşıyor çünkü önündeki en büyük engel olarak bizi görüyor. Sen kim oluyorsun da CHP’yi ağzına alıyorsun. CHP dünyanın en eski, en köklü partisidir. CHP’yi kuranlar savaş meydanlarından çıkıp gelenlerdir. Biz onların mirasçısıyız.

“Seçimi kaybedeceksin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kaybetmekten bahsettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Gözlerinden öpüyorum Sayın Erdoğan, seçimi kaybedeceksin. Kaybetmekten bahsetmesi de başlı başına bir olay. Artık o da görüyor ki Abbas yolcu” dedi.

"Asgari ücrete yüzde 22.58 zam yapılsın"

Kılıçdaroğlu, asgari ücrete en az yüzde 22.58 oranında zam yapılması gerektiğini söyleyerek, "İşçilere refahtan da pay verilmeli" dedi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU