6 farklı köpeğin Birleşik Arap Emirlikleri’ne girmesi yasak

Birleşik Arap Emirlikleri, 2008 yılından beri 7 farklı cins köpeği ülkeye sokmuyor

Fotoğraf: AA

Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan Birleşik Arap Emirlikleri, (BAE) 2008 yılında çıkarılan bir kararnameyle bazı köpeklerin ülkeye girmesini yasakladı.

Yasağın nedenlerinden biri, bazı BAE vatandaşlarının bu köpekleri dövüştürmeleri olarak geçiyor.

Yasaklı köpekler arasında Pitbull, Amerikan Pitbull, Staffordshire, Brezilya Mastiff, Japon Tosa ve Kurt köpeği yer alıyor.

İşte BAE’nin yasakladığı köpekler:
 

Amerikan Pitbull

5016523183732718.JPG


Kendine özgü kare şekilli bir kafaya sahip bu köpekler dünyanın en güçlü köpeklerinden biri olarak biliniyor. Amerika'da Pitbull köpeğine sahip olma konusunda kısıtlamalar ve koşullar mevcut.

Staffordshire
 

American-Staffordshire-Terrier-990d.jpg


Güçlü, kaslı bir vücuda sahip, boyutlarına göre oldukça kuvvetli ve hızlı bir köpek olan Staffordshire, çenesinin kuvveti ile ünlü. Bu köpeğin düz bir kafatası, kısa burun yapısı ve belirgin derecede kaslı yanakları var.

Brezilya Mastiff

Romalılar tarafından bir sporda kullanılan "güreş köpekleri" olarak adlandırılan bir köpek ailesi. Bu aileyi yalnızca Romalılar kullanmadı, aynı zamanda İngilizler tarafından ayıları avlamak için de kullanıldığı biliniyor.
 

brezilya-mastiff.jpg


Mastiff, 12 ila 14 yaş arasında değişen, dünyanın en eski köpeklerinden biri ve bu aile mükemmel bir bekçi olma özelliğine sahip.

Japon Tosa
 

0_Purebred-japanese-tosa-inu-head-shot-closeup.jpg


Renkleri kırmızı-kahverengi, kızıl lekeli beyaz, farklı renk zemin üzerine kızıl lekeli olabilen Tosalar, itaatkâr, zeki ve eğitilmeye müsait bir köpek olarak öne çıkıyor. Tosa köpekleri dayanıklı, sağlam ve cesurdurlar.

Kurt köpeği
 

czechoslovakian-wolfdog-attached-to-a-chain-610316500-57ffee7e3df78cbc28956d2b.jpg


Köpek ve kurt karışımı melez bir cins olan bu köpeğin dişleri keskin ve güçlü, Kurt köpekleri sert cisimleri öğütebiliyor.

Pitbull
 

thumbs_b_c_49b6c5b235e1fb9e1c8b3cc0710764d8 (1).jpg


Melez bir köpek olan bu cinsler, güçlü ve korkusuz olmasıyla biliniyor. Çoğu sahiplerine sadık köpeklerdir, ancak kötü yetiştirme ve dayak, bu köpekleri saldırgan yapabiliyor.

Independent Türkçe, Körfez Haberi

DAHA FAZLA HABER OKU