Arnavutluk ve Bosna Hersek'te depremler

Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reuters

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamaya göre, merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıktaki depremin, yerin 38 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve 6,4 büyüklüğünde olduğu kaydedildi.

Depremde 13 kişinin hayatını kaybettiği, en az 320 kişinin de yaralandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralanan 320 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Arnavutluk genelinde itfaiye ekipleri ile silahlı kuvvetlerin çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı.

Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan da hissedilen deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu.

5016523183732718.JPG


Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.

Bosna Hersek'te 5.4 büyüklüğünde deprem

Öğlen saatlerinde de Bosna Hersek'in güneyindeki Nevesinje şehrinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezinden (EMSC) yapılan açıklamada, merkez üssü Nevesinje olan depremin, şehirden 77 kilometre uzaklıktaki başkent Saraybosna'da da hissedildiği belirtildi.

Depremde can kaybı olmadığı kaydedildi.

Türk Dışişleri’nden açıklama

Arnavutluk’taki deprem hakkında Türkiye’den de bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:

Arnavutluk'ta bu sabah (26 Kasım) merkez üssü Adriyatik denizinde, Dıraç kentinin 10 km açıklarında 6.4 şiddetinde bir deprem meydana geldiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu afet sonucu yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına ve Arnavutluk halkına içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifa diliyoruz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu felâkette de Arnavutluk’un yanındadır. Ülkemizden bir arama kurtarma ve sağlık ekibimiz bugün içinde askeri uçakla Tiran'a intikal edecektir. Arnavutluk Hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olan Türkiye, ihtiyaç duyulabilecek her türlü yardımı yapmaya hazırdır.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU