Hırsızların delik açtığı boru hattı patladı: 66 ölü, 76 yaralı

Meksika'nın başkenti Meksiko'da bir akaryakıt boru hattında patlama meydana geldi. Patlamada 66 kişi hayatını kaybederken 76 kişi yaralandı

4

Fotoğraf:AA

 

Yerel medyada yer alan haberlere göre, patlamada yaşamını kaybeden ve yaralananların akaryakıt boru hattında oluşan çatlaktan sızan yakıtı varillere doldurmaya çalışan kişiler olduğu ifade ediliyor.

Yaralıların taşınması için bölgeye dört adet ambulans helikopter gönderildiği belirtildi.

Meksika devlet petrol şirketi Petroleos Mexicanos'tan (Pemex) yapılan  açıklamada, patlamada boru hattından sızan akaryakıtı toplamak için çevrede  toplanan 21 kişinin hayatını kaybettiği, 71 kişinin ise ağır yaralandığı  belirtildi.

Ancak son olarak açıklama yapan Hidalgo Valisi, kayıtlı ölü sayısının 66'ya yükseldiğini dünyaya duyurdu. 


Petrol hırsızlığı

Patlamanın, bir grup hırsızın boru hattına delik açmasından birkaç saat sonra meydana geldiği kaydedildi.

Meksika'da halk geçim kaynağı olarak üzerinde çatlaklar oluşan boru hattından sızan petrolü plastik leğenlere ve şişelere doldurup satıyor.

Ülkede devlete ait boru hatları ve akaryakıt depolarından yapılan akaryakıt hırsızlığının maliyetinin yılda 3 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador göreve gelmeden önce devlete ait boru hatları ve akaryakıt depolarından yapılan hırsızlıkla mücadele etme sözü vermişti.

Devlete ait boru hatları ve akaryakıt depolarından yapılan akaryakıt hırsızlığının maliyetinin yılda 3 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

DAHA FAZLA HABER OKU