Binali Yıldırım: CHP kendi içindeki kaynayan kazanı soğutmak için yalan üstüne yalan uyduruyor

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Külliye'de CHP’li bir isimle görüştüğü iddialarına ilişkin, “CHP kendi içindeki kaynayan kazanı soğutmak için yalan üstüne yalan uyduruyor” dedi.

Fotoğraf: AA

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme iddialarına ilişkin, "Bizim başka işimiz yok mu kardeşim. Memleketin bin bir türlü işi var. Bir de sizin içinizde kim genel başkan olacak, kim olmayacak bununla uğraşacak vaktimiz mi var? İşinize bakın" dedi.

Yıldırım, bir dizi etkinliklere katılmak için geldiği Bolu'da, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin 2019-2020 Akademik Yıl Açılışını yapıp hukuk fakültesinin temelini attıktan sonra Bolu Valiliği'ni ziyaret etti.

Valilik ziyaretinin ardından partisinin Bolu İl Başkanlığına gelen Yıldırım, burada teşkilat başkanları ile toplantı yaptıktan sonra partililere seslendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme iddiaları

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir CHP'li ile CHP'nin genel başkanının değiştirilmesi gerekçesi ile toplantı yaptığı iddiaları hakkında da konuştu.

"CHP kendi içindeki hizipleri, kendi içindeki kaynayan kazanı soğutmak için yalan üzerine yalan uyduruyor" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Neymiş? Külliyede Recep Tayyip Erdoğan, CHP’de genel başkanı değiştirmek için görüşme yapıyormuş. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar dedik. Ama yatsı olamadan bunlar payladılar. Şimdi bu işin aktörleri birbirine girdi. Bizim başka işimiz yok mu kardeşim. Memleketin bin bir türlü işi var. Bir de sizin içinizde kim genel başkan olacak, kim olmayacak bununla uğraşacak vaktimiz mi var? İşinize bakın"

Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olan CHP'nin iktidara alternatif olması gerektiğine vurgu yaparak, bu partinin liderinin de konuşurken 10 düşünüp 1 söylemesi gerektiğini kaydetti.

Türk milletinin hoş görmeyeceği tek şeyin doğruyu söylememek olduğuna da dikkat çeken Yıldırım, "Siyasetçi, şartlar ne olursa olsun her zaman doğruyu konuşması gerek. Milletine karşı dürüst olması gerekir. Bizim siyaset anlayışımızda bu vardır. Ne diyor liderimiz, ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Bu anlayışla 17 yıldır milletimizin karşısındayız" ifadesini kullandı.

Yıldırım, konuşmasının ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Ankara'ya gitmek üzere ilden ayrıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU