AK Parti Sözcüsü: CHP'nin iç rekabeti bizi ilgilendirmiyor; Cumhurbaşkanlığı’na atılan iftiraya cevap veriyoruz

Ömer Çelik, “Beştepe’de Erdoğan’la görüşen CHP’li” iddiasına dair CHP’den yapılan açıklamalara yanıt verdi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Beştepe’de Erdoğan’la görüşen CHP’li” iddiasına hakkında yaptığı değerlendirmede, “CHP'nin içindeki iç rekabet bizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Biz burada Cumhurbaşkanlığı makamına atılan iftiraya cevap veriyoruz” ifadesini kullandı.

"Eğer Türk siyasetinin seviyesini düşünmesek, siyasetin ahlakını düşünmesek, vatandaşlarımızın siyasetten beklentilerini düşünmesek, şu anki CHP yönetimi kadar ideal bir rakip olamaz” diyen Çelik, CHP’ için “Sakillik içinde, siyasi senaryo içinde ahlak sınavından her gün daha fazla kalarak dibe batan bir grup" nitelemesi yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın ardından açıklamada bulunan Çelik şu ifadeleri kullandı:

Yalan haber üzerinden yapılan yalan siyaset hız kesmeden devam ediyor. Burada bu haberi yapanlar haberin arkasından çekildiler. ‘CHP’li iletti’ bize dediler. Bu haberle birlikte hedef alınan bir CHP’li siyasetçi vardı. O siyasetçi de yalan haber ve yalan siyaset zincirinin CHP Genel Merkezi’nden yürütüldüğünü söylüyor. Cumhurbaşkanımız en güçlü şekilde “Cumhurbaşkanlığından istifa ederim” dedi. Siyasi ahlak bu demektir.

Öztrak, “Sarayın kumpası” dedi

CHP Sözcüsü Öztrak, CHP MYK sürerken yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı’nı suçladı. “Erdoğan'ın, genel başkanımıza çek git diyecek kadar gözü döndü. Neden böyle diyor? Çünkü Türkiye’de saray rejiminin önündeki en büyük engel partimiz ve genel başkanımızdır” diyen Öztrak şu iddiayı dile getirmişti:

 Son günlerde bir kumpas senaryosu ortaya kondu. Saray mızıkçılığa devam ediyor. Bu senaryonun sarayda yazıldığını görmek için saray medyasına bakmak yeterli.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU