Galatasaray Avrupa'da 284. maçına çıkacak

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Belçika ekibi Club Brugge'ü konuk edecek sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarındaki 284'üncü maçını oynayacak

Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında geride kalan 283 karşılaşmada 99 galibiyet elde ederken 110 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı / Fotoğraf: AA

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci maçında yarın akşam Belçika temsilcisi Club Brugge'ü konuk edecek.

İstanbul'daki Türk Telekom Stadında oynanacak ve saat 20.55'te başlayacak müsabakayı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan hakem Ivan Kruzliak yönetecek.  Tomas Somolani ve Branislav Hancko'nun yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın 4. hakemi ise Filip Glova olacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Belçika'nın Club Brugge takımıyla 0-0 berabere kalan Galatasaray, ikinci hafta Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e, üçüncü hafta da Real Madrid'e 1-0'lık skorlarla mağlup oldu. Grubun dördüncü karşılaşmasında Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan mücadeleyi 6-0 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, gruplardan çıkma şansını kaybetti.

A Grubu'nda bir puanla son sırada yer alan ve henüz gol atma başarısı gösteremeyen Galatasaray, Club Brugge'ü yenerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi verecek.

 

Galatasaray-Real Madrid-AA (4).jpg
Fotoğraf: AA

 

Avrupa'da 284. randevu

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek Türk takımı olan Galatasaray, Avrupa kupalarında 284. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında geride kalan 283 karşılaşmada 99 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 110 kez rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 74 karşılaşmayı beraberlike tamamladı. 

Galatasaray, söz konusu 283 karşılaşmada 376 gol atarken, kalesinde 421 gol gördü.

Sarı-kırmızılılar, yarın Türk Telekom Stadı'nda konuk edeceği Club Brugge'ü yenerse, Avrupa kupalarındaki 100. maçını kazanarak "dalya" diyecek. 

 

Galatasaray-Brugge-1AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Belçika takımlarına karşı sekinci maç

Sarı-kırmızılı ekip, Club Brugge maçıyla Belçika takımlarına karşı 8. maçına çıkacak. 

Galatasaray, daha önce Belçika temsilcileriyle oynadığı 7 karşılaşmada hiç galibiyet elde edemezken, 3 beraberlik aldı, 4 kez de rakiplerine mağlup oldu.

Söz konusu 7 karşılaşmada fileleri 4 kez havalandırabilen Galatasaray, kalesinde 16 gol gördü.

Club Brugge ise Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında 7 maç oynadı. 

Bunların 3'ünü kazanan Belçika temsilcisi, ikişer beraberlik ve yenilgi aldı. Türk temsilcilerine toplamda 12 gol atan Club Brugge, kalesinde gördüğü 10 gole engel olamadı.

 

Fatih Terim - AA2.jpg
Fatih Terim / Fotoğraf: AA

 

Terim ile 77. Avrupa maçı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci maçında Belçika'nın Club Brugge ekibini konuk edecek Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Avrupa arenasındaki 77. mücadelesine çıkacak.

Galatasaray, Fatih Terim idaresinde Avrupa kupalarında bugüne dek 76 karşılaşmaya çıktı. 

Sarı-kırmızılı takım, 66 yaşındaki teknik adam yönetimindeki bu karşılaşmaların 30'unu kazanırken, 16'sında berabere kaldı, 30'unu ise kaybetti. 

Sarı-kırmızılı takım, Terim yönetimindeki Avrupa kupası maçlarında 103 gol atarken, kalesinde ise 110 gol gördü.

 

Galatasaray-Arsenal-Reuters.jpg
2000 yılında oynanan Galatasaray-Arsenal maçından bir kare / Fotoğraf: Reuters

 

UEFA Kupası'nda şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final

Sarı-kırmızılı takım, Fatih Terim yönetiminde Avrupa kupalarında önemli başarılara imza attı.

Galatasaray, Fatih Terim ile 1999-2000 sezonunda finalde Arsenal'i geçerek UEFA Kupası şampiyonluğuna ulaştı ve Avrupa'daki ilk kupasını kazandı.

Tecrübeli teknik adam idaresinde 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılılar, çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı takım, Terim ile Avrupa kupalarında Real Madrid, Juventus, Manchester United, Paris Saint-Germain, Milan ve Borussia Dortmund gibi önemli ekipler karşısında zafer yaşadı.

 

Radamel Falcaoo - AA.jpg
Radamel Falcao / Fotoğraf: AA

 

Eksikler can sıkıyor

Galatasaray, yarın oynayacağı Club Brugge maçında sakat ve cezalı olan  oyuncuların durumu can sıkıyor.

Sarı-kırmızılı takımda Radamel Falcao, Florin Andone, Christian Luyindama, Şener Özbayraklı ve Emre Akbaba sakatlıkları gerekçesiyle, Steven Nzonzi ise sarı kart cezalısı olduğu için Club Brugge karşısında forma giyemeyecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU