İstanbul’dan trenle Eskişehir’e gitmek isteyenler Konya bileti almak zorunda

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, İstanbul’dan Eskişehir’e trenle gidenleri, Konya bileti almak zorunda bırakıyor. Boş giden trenlere müşteri çekmek için uygulanan “satış stratejisiyle” Eskişehir’e gitmek isteyenlerin cebinden 48 lira fazla çıkıyor

Fotoğraf: AA

İstanbul’dan Eskişehir’e trenle gitmek isteyenler, Konya bileti almak zorunda kalıyor.

İstanbul Söğütlüçeşme’den Eskişehir’e herhangi bir tarihte bilet almak isteyen yolcular yer bulamıyor. Ancak aynı tarihte ve aynı trenle Konya’ya gitmek isteyenler için bilet çok.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) açıkladığı fiyatlara göre İstanbul – Eskişehir arası yolculuğun bilet bedeli 55 lira 50 kuruş. İstanbul – Konya bileti, 103 lira 50 kuruşa satılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul’dan Eskişehir’e gidecek birinin Konya bileti alarak kente gitmesi durumunda cebinden fazladan 48 lira çıkıyor.

Uzun süredir devam eden uygulama, bu yolu tercih edenlerin tepkisini çekti. Bir yolcunun TCDD Whatsapp Hattı’ndan konuyla ilgili bilgi almak istemesi üzerine TCDD’den kontenjan uygulaması yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Independent Türkçe’nin konu ilgili olarak görüştüğü, TCDD çağrı merkezi yetkilisi, istenirse Konya bileti alınabileceği, bu biletle Eskişehir’de inilebileceğini söyledi.

Aradaki fiyat farkının vatandaşın cebinden çıktığı hatırlatılması üzerine çağrı merkezi yetkilisi, Konya bileti alıp Eskişehir’de inmenin yolcunun tercihi olduğu belirtti.

“Ticari politika gereği kontenjan uygulanıyor”

TCDD’den koltuklarının bir bölümünün sadece uzun mesafeye gidecek yolculara satıldığı açıklaması yapıldı:   

Ticari politika gereği İstanbul-Ankara ve İstanbul-Konya trenlerinde kontenjan uygulanmakta olup, koltukların bir bölümü yalnızca uzun mesafe yolcularına satılmaktadır. 

“Talep yüksek 2020’yi bekleyin”

TCDD yetkilisi, söz konusu trenlerde yolcu talebinin yüksek olduğunu açıklayarak, “Mevcut durumda YHT araç sayımızın yetersiz olması nedeniyle sefer sayısı arttırılamamaktadır. Siemens firmasından satın alınan 12 adet YHT setinin üretim ve test süreçleri devam etmektedir. Bu setlerin 2020 yılı içerisinde devreye alınmasıyla birlikte sefer sayısının arttırılması planlanmaktadır” dedi.

“Eskişehir haksızlık”

Bu durumu daha önce Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kontenjan uygulamasının biletin satışa çıktığı ilk saatlerde yapılmasını ancak daha sonra bu uygulamanın kaldırılması görüşünü paylaştı.

Uygulamayı Eskişehir için “bilet ambargosu” sözleriyle niteleyen ve hem Eskişehirlilere hem de Eskişehir’i görmek isteyenlere haksızlık olduğunu vurgulayan Çakırözer şunları söyledi:

Ankara-İstanbul tren hattında Ankara’dan Eskişehir’e gitmek isteyen bir yolcuya ‘bilet yok’ deniliyor. Eskişehir’e gitmek isteyenler kontenjan uygulaması nedeniyle Ankara ve Konya bileti almak zorunda kalıyor ve daha fazla ücret ödüyor. Son günlerde artış gösteren bu uygulama hem Eskişehirli hemşehrilerimizi hem de Eskişehir'i görmek isteyen yurttaşlarımızı mağdur etmekte. Eskişehir’e bilet ambargosundan derhal vazgeçilmeli ve bu haksızlık bir an önce giderilmeli.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU