Avrupa'da kadınların işgücüne katılım süresinde Türkiye yine sonuncu oldu

Eurostat’ın (Avrupa İstatistik Ofisi) yayımladığı istatistiklere göre Avrupa’da işgücüne katılım süresinin ortalama 36 yıl olduğu belirtildi

Avrupa'da bu süre ortalama 34 yıl (Pixabay)

Eurostat’ın (Avrupa İstatistik Ofisi) yayımladığı  istatistiklere göre kadınların Avrupa'da işgücüne katılım süresi ortalama 34 yılken, bu sürenin Türkiye'de yaklaşık 19 yıl olduğu tespit edildi. Daha önceki yıllarda hazırlanan istatistiklerde de Türkiye sıralamanın sonunda yer alıyordu. 

 

Ekran Görüntüsü (11).png
Türkiye önceki senelerde de kadınların işgücüne katılım süreci açıdan listenin sonunda yer alıyordu (Eurostat)

 

Avrupa’da ortalama 46 yılla işgücüne en uzun süre İzlandalıların katıldığı belirtilirken kıtanın genelinde işgücüne katılım süresinin ortalama 36 yıl olduğu tespit edildi. Türkiye'deyse bu süre 29 yıl. 

Avrupa’da 15 yaşında bir gencin çalışma hayatına katılım süresi açısından birinci sırada yer alan İzlanda’yı, yaklaşık 43 yılla İsviçre izledi. Bu sürenin İsveç’te yaklaşık 42 yıl olduğu ifade edilirken Hollanda’daysa yaklaşık 40 yıl olduğu belirlendi. 

 

eurostat1.png
Eurostat'ın incelediği ülkelerdeki ortalama çalışma hayatına katılım süreleri (Eurostat)

 

Öte yandan erkeklerin çalışma hayatına katılım süresinin kadınlara nazaran ortalama daha uzun olduğu ortaya kondu. Erkekler için bu süre yaklaşık 39 yılken kadınlar için 34 yıl. Türkiye’deyse kadınların ortalama çalışma hayatına katılım süresinin 19 yıl olduğu tespit edildi. 

 

 

Önceki yılların verileriyle yapılan kıyaslamadaysa çalışma hayatına katılım süresinin her geçen yıl arttığı tespit edildi. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU