İçişleri Bakanlığı’ndan gazeteci Mehmet Y. Yılmaz’a 'çakar lamba' cevabı

Bakanlık, eski milletvekillerinin çakar lamba kullanmasına izin verildiğini söyleyen Yılmaz'ı yalanladı

Fotoğraf: Twitter 

İçişleri Bakanlığı, Mehmet Y. Yılmaz’ın T24’te bugün yayımlanan “eski milletvekillerine çakar lamba izni verildiği” içeren iddiasını yalanladı.

Yılmaz, Eski milletvekillerinin “çakar lambaya” ne ihtiyacı var? Başlıklı köşe yazısında TBMM’ye gelen son torba kanunda bir madde ile eski milletvekillerine çakar lamba kullanma hakkı verildiğini öne sürdü.

“Eski milletvekillerinin araçlarında da yanar döner mavi lamba olacak, siren olacak, siz trafikte beklerken emniyet şeridinden basıp gidecekler! Bu nasıl bir hak? Eski milletvekilinin ‘acele’ ne işi olabilir? Diyelim ki ‘acele işi’ oldu, benim, sizin acele işinizden ne farkı var onun acele işinin?” diyen Yılmaz’a İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

Yılmaz’ın yazısı üzerine açıklama yapılma gereği duyulduğunu belirten bakanlık, özetle şu açıklamayı yaptı:

İddia edildiği gibi düzenlenen usul ve esaslarda kesinlikle eski milletvekillerine geçiş üstünlüğü tanınmasına ilişkin düzenleme bulunmamaktadır. Ayrıca TBMM İçişleri Komisyonunda görüşülüp genel kurula sevk edilen düzenlemelerde de böyle bir madde yer almadığını tespit etmiş bulunuyoruz.

Vatandaşlarımız nezdinde olumsuzluklara sebep olan yetkisiz sesli ve ışıklı sistemi kullanımı ve başta güvenlik şerit ihlali gibi Trafik güvenliğini tehlikeye atan haksız geçiş üstünlüğü ihlalleri ile ilgili mücadelemiz kararlılıkla ve ara vermeden devam edecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU