İnce: Yandaş medya beni pek sever oldu

Muharrem İnce, bazı gazetelere "Yandaş medya senden gelecek rahmet Allah’tan gelsin" ifadeleriyle tepki gösterdi

Fotoğraf: Reuters

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’da Erdoğan’la görüşen CHP’li” iddiasının ardından kameraların karşısına geçerek açıklamada bulunan Muharrem İnce, 25 Kasım 2019 tarihli Akşam, Takvim, Sabah, Güneş, Yeni Şafak, Star, Türkiye, Yeni Akit gibi gazetelerin manşetlerinde yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince 107 miting yaptığını hatırlatan İnce, bu dönemde kendisine yer vermeyen “yandaş medya” olarak nitelediği gazetelere sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnce, şu ifadeleri kullandı:

Bu olay sonunda bana iftira atıldığı, kumpas kurulduğu bütün gerçekliğiyle ortadadır. Şimdi CHP yönetiminin yapması gereken partimizin içindeki o iftiracıyı bulup cezalandırmasıdır. O kişiyi bulmazlarsa aynı iftira ile kendileri karşılaştıklarında şaşırmasınlar. Cumhurbaşkanlığı kampanyasında 107 miting yaptım. Yandaş medyada tek satır haber olmadım. Bugün yandaş medya beni pek sever oldu. Geçmişte beni yazmayarak, bugünse yazarak bana zarar vermeye devam ediyor. Yandaş medya senden gelecek rahmet Allah’tan gelsin.

Ne olmuştu?

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın, 20 Kasım 2019 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında “CHP’li bir ismin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü” iddiası Türkiye’de en çok tartışılan konu oldu. Turan yazısında CHP’li isme Erdoğan’ın “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir; memleketin iyiliği için bu gerekli, ben de yardımcı olurum” dediğini de iddia etti.

Rahmi Turan, daha sonra canlı yayına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada bu kişinin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Ancak İnce bu iddiayı sert bir dille yalanladı. Sözcü yazarının haberin kaynağı olarak gösterdiği gazeteci Talat Atilla ise kaynağının CHP'li bir isim olduğunu ve iddiayı Kılıçdaroğlu'na da “bir şekilde” teyit ettirdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fox TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuşarak “iddianın doğru olduğuna inandığını” söyledi. Kılıçdaroğlu görüşmeye giden kişinin kim olduğu konusunda ise, “Özel bir tahminde bulunmak istemiyorum ama doğrudur” ifadesini kullandı. Ana muhalefet partisinden konuya dair yapılan son açıklamada da CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partilerinin dizayn edilmesine çalışıldığını belirterek, Talat Atilla'ya kaynağını açıklama çağrısı yaptı.

İnce, bu gelişmelerin ardından dün Yalova’daki evinde bir açıklama yapmış, basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. İnce’nin bu açıklaması, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde kendisine yer vermeyen medyada canlı olarak yayınlanmış, bugün de gazetelerde manşet olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU