Tunceli Valisi’nden 24 öğretmene Barcelona tatili hediyesi

Tunceli Valisi Sonel, geçtiğimiz yıllarda 48 öğretmene farklı ülkelerde tatil hediye etmişti

Fotoğraf: İHA

Son iki yılda 48 öğretmeni Paris’e ve Prag’a gönderen Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bu yıl da geleneği bozmayarak 24 öğretmeni Barcelona’ya dört gün beş gece geziye göndereceğini söyledi.

Vali Tuncay Sonel, dün öğretmenler gününde kentte görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tunceli Valiliği görevine ilk geldiği yıl 24 öğretmeni Paris’e, ondan sonraki yıl da 24 öğretmeni Prag’a gönderdiklerini anımsatan Sonel, “Bu yıl 24 öğretmenimize ilk önce bin liralık para ödülü veriyoruz. İkinci seçilecek olan 24 öğretmenin de dört gün beş gece Barcelona gezisine gönderiyoruz” dedi.

Sonel’in açıklamasının ardından İspanya’nın ikinci büyük kenti olan Barcelona’ya gönderilecek ve para ödülü alacak toplam 48 öğretmenin ismi kura çekimi ile belirlendi.

Sonel ayrıca programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bizler öğretmenlerimizin hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz önce bunun altını çizelim.

İkincisi hatırlıyorsanız daha göreve başlamadan iki hafta önce Pülümür Erzincan yolunda Necmettin öğretmenimiz kaçırılıp şehit edilmişti. Onu da anmadan geçemeyiz.

Birkaç yıl öncesine kadar terörle anılan Tuncelimiz başta sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın, kahraman asker, polisimiz ve korucu arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile huzur şehri haline geldi.

Ne mutlu ki hepimize artık Tunceli huzurla, 20 ülkeden 800 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Dünya Rafting Şampiyonası'yla bunları hep beraber yaşadık ve gördük bizim için çok anlamlıydı.

Tunceli muhteşem doğasıyla, misafirperver insanlarıyla eğitim ve kültür ile yakaladığı yüksek çıtayla ülkemizin en önemli yörelerinden bir tanesi.

Öğretmeniyle, öğrencisiyle, idarecisiyle ve velisiyle eğitimde ses getiren bir iliz.

Bu başarının sağlanmasında siz değerli Tunceli ailemize bir kez daha teşekkür ediyorum.


İHA

DAHA FAZLA HABER OKU