Konya Valisi’nden açıklama: "Birader" diye seslendiği kişi öğretmen değil, gazeteciymiş

Vali Toprak: Konya'nın Ögretmenler Gününde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi bildiririm

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla katıldığı etkinlikte tepki gösterdiği kişiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Toprak, “Sen öğretmen misin birader? Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah…” ifadelerini kullandığı olayın “üzücü bir gelişme” olduğunu söylerken tepki göstediği kişinin gazeteci olduğunu belirtti.

Toprak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendigimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü. Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık iki bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir. Her şeye rağmen Konya'nın Ögretmenler Gününde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir saygılar sunarım.

Ne olmuştu?

Dün, 24 Kasım dolayısıyla Konya’da düzenlenen bir programa katılan Toprak, konuşması sırasında bir kişiyi işaret ederek şunları söylemişti:

Sen öğretmen misin birader? Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya Rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz.

“Yalan mı arkadaşlar, yalansa yalan deyin” diyerek programa katılan diğer öğretmenlerden destek isteyen Vali Toprak’a alkış tutulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toprak’a özellikle sosyal medyada tepki gösterilmişti.

Eski açıklamaları paylaşıldı

Toprak’ın gündem olan videosu sonrası geçmişte yaptığı bazı açıklamalar paylaşıldı.

Buna göre Toprak, 7 Ağustos 2019’da katıldığı törende de bazı öğretmenlere tepki göstermişti. Toprak, sertifika töreninde bazı okul müdürlerine “Böylesine önemli bir programa gündelik kıyafetlerle gelmeniz hoş olmadı, biraz özen göstermeniz gerekirdi” demişti.

“Görevden alın” talimatı

Toprak, geçen yıl 10 Kasım’da düzenlenen gecikme nedeniyle törenden sorumlu müdürün görevden alınması talimatını vermişti.

Saatler 09.05'e az bir süre kalınca Vali Cüneyit Orhan Toprak, görevlilere İstiklal Marşı'nın okunması gerektiği uyarısında bulunmuştu. Ancak uyarıya rağmen okunmamıştı. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başlamıştı. Vali Toprak da görevlilere 'İstiklal Marşı'na geçin' diye tepki göstermişti. Gecikme nedeniyle sirenler eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuluştu. Tören sonrası Vali Toprak, sorumlu müdüre, gecikmenin yaşanmasına tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, "Töreni düzenleyici, hepsini görevden alın. Vali'ye tören yönettiriyorlar" diye talimat vermişti

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU