Rahmi Turan'ın 'kaynağı' Talat Atilla: Derimi yüzseler kaynağımı açıklamam

Uğur Dündar ve Rahmi Turan'a 'haber jesti' yaptığını ifade eden Atilla, "Bugüne bakınca bunun hata olduğunu görüyorum. Haberi ben yapmalıydım" dedi

Fotoğraf: Twitter

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden CHP'li" tartışmasında, haberi köşesine ilk taşıyan Rahmi Turan'ın 'kaynağım' dediği gazeteci Talat Atilla, Twitter hesabından 12 maddelik yeni bir açıklama yaptı. 

"Yayın organlarında, sosyal medyada benimle hesabı olan, daha önce eleştirdiğim ne kadar soytarı, iki yüzlü, itibarı sadece şöhret olan gazeteci ve politikacı varsa, haberi maske yaparak bana hakaret ettikleri gibi manipülasyon yapıyorlar..." diyerek açıklamasına başlayan Atilla, "sorularına yanıt vermediği" gazetecilere hukuki olarak ve yazıyla yanıt vereceğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Haber jesti yaptım"

Uğur Dündar ve Rahmi Turan'a 'haber jesti' yaptığını ifade eden Atilla, "Bugüne bakınca bunun hata olduğunu görüyorum. Haberi ben yapmalıydım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biliyorum ama açıklamam" sözlerine de değinen Atilla, "Bana saldırmayı, altından komplolar uydurmayı tercih edenler; güçlü gördüklerinin eteklerine sığınıp, kolay gördükleri hedefe ateş eden, hem CHP'ye hem iktidara yaranmak isteyen korkak ve zavallılar." ifadelerini kullandı.

"Rahmi Turan'ın bunaldığını görünce..."

Açıklamasına "Geçmişte yaptığım ve doğruluğu ortaya çıkan yüzlerce haberim, 50'ye yakın ulusal ve uluslararası ödülümü, beni kriminalize etmeye çalışanların suratına çarpıyorum" diyerek devam eden gazeteci Atilla, Rahmi Turan'ın bunaldığunu görünce onu korumak için kaynağın kendisi olduğunu açıklamak istediğini ancak Rahmi Turan'dan yanıt alamadığı için ilk başta sorulan sorulara yanıt vermediğini de ifade etti. 

Rahmi Turan'ı anladığını, ona sevgisi ve saygısının devam ettiğini söyleyen Atilla, "Haber bana geldiğinde çok iddialı bulduğum için getiren CHP'liden 'Sizin partinizin mensubu olduğu için bunu Kemal Bey'den yüzde yüz doğrudur ifadesini alman şart' dedim. Kılıçdaroğlu'ndan 'yüzde yüz doğru yanıtını' alarak bana getirdi." dedi. 

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmasından sonra haberi kendisine getiren kişiye yeniden sorduğunu ve "Yüzde yüz doğru" yanıtının geldiğini de belirten Atilla, parçaları toplayınca Kılıçdaroğlu'nun haberin çıkmasını arzu ettiğini ileri sürdü.

"Medya derimi de yüzse, mahkemeler müebbet verse..."

Kılıçdaroğlu'nun görüşmeden haberi olduğunu artık açıklaması gerektiğini savunan Atilla, "Haber kaynağımı medya derimi yüzse, mahkemeler müebbet verse, bana saldıranlar alçaklıkta sınır tanımasa da açıklamayacağım" derken, sözlerini "Kılıçdaroğlu'nun kendisini ve partisini yıpratmamak için kamuoyuna açıklama zorunluluğu var. Ve mutlaka açıklayacağından da şüphem yok" diyerek noktaladı.


Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU