Sacha Baron Cohen: Hitler zamanında sosyal medya olsaydı, Facebook onun reklam yayınlamasına izin verirdi

Britanyalı oyuncu Sacha Baron Cohen, İftira ve İnkarla Mücadele Birliği tarafından düzenlenen Never Is Now etkinliğinde ırkçılık ve sosyal medya hakkında konuştu

Fotoğraf: Twitter

Britanyalı oyuncu Sacha Baron Cohen Anti-Defamation League (İftira ve İnkarla Mücadele Birliği) tarafından düzenlenen Never Is Now etkinliğinde ırkçılık üzerine bir konuşma yaptı. 

Teknoloji devleri Facebook, Twitter, YouTube ve Google'ı tarihteki en iyi propaganda araçları olarak nitelendiren Cohen, bu araçlar nedeniyle etnik ve dini azınlıkların uğradığı saldırılara değindi. 

Nefret söylemi vi şiddetin internet şirketleri tarafından kolaylaştırıldığı vurgusu yapan Yahudi oyuncu, "Nazi Almanya döneminin Propoganda Bakanı Goebbels'in Facebook'ta neler yapabileceğini bir düşünün" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cohen, konuşmasında son zamanlarda gündemde olan siyasi reklamlar konusuna da değindi:

Eğer onlara ödeme yaparsanız, Facebook yalan olsa bile istediğiniz “politik ”reklamı yayınlar. Bu çarpık mantık altında, eğer Facebook 1930'larda buralarda olsaydı, Hitler’in ‘Yahudi sorununa’ çözümüne dair 30 saniyelik reklamlar yayınlamasına izin verirdi.

Cohen konuşmasının Mark Zuckerberg ve Facebook ekibinin "ifade özgürlüğü" savunmasını da eleştirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU