TBB Başkanı Feyzioğlu: Yargı reformu tanıtımının Külliye'de yapılmasına karşı çıkanları anlamıyorum

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin tanıtımının Külliye'de yapılması ile ilgili eleştirilere tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Ankara'da, 'Yargı Paketinin Getirdiği Yenilikler Basit ve Seri Yargılama Usulü Sempozyumu' düzenlendi. 

Sempozyuma Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yüksek yargı üyeleri, hakim ve savcılar katıldı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu Belgesi'nin çoğulcu ve katılımcı şekilde hazırlandığını söyledi.

Belgenin tanıtımının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılması ile ilgili barolar, hukuk çevreleri ve muhalefetin ortaya koyduğu eleştirileri ise anlayamadığını belirtti: 

Anlamak mümkün değil. Cumhurbaşkanımız Anayasa'ya göre millete karşı siyaseten sorumlu kişidir. Ve devletin idare merkezinde 'bunun arkasında ben varım' demiştir. Bundan ancak memnuniyet duymak gerekir. Ondan sonra da bu belgenin küçümsenmesi aşaması başladı. 'İçi boş' dediler. Bunu diyenler belgenin kapağını açıp okumadılar bile.

Vatandaştan gelen geri bildirimlerin Yargı Reformu Belgesi'nin içine girdiğini belirten Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye ittifakı' çağrısını çok doğru ve anlamlı olduğunu belirtti:

Milli meselelerde siyasi particilik yapılmamalı, ideolojik gözlüklerle değil, milli gözlükle, milli açıdan meselelere yaklaşılmalı. Bu içi doldurulması gereken bir söylemdi. Ve içi ilk adımda Yargı Reformu Stratejik Belgesi'nin hazırlanması sürecinde doldurulmaya başlandı. Bugüne kadar benzer reformlar Türkiye'de yıllarca yapıldı. Ancak kimsenin düşüncesini almadan 'ben yaptım oldu' şeklinde yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Yardımcısı: İkinci paket için çalışmalar sürüyor

Sempozyuma katılan Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ise ikinci paket için çalışmaların devam ettiğini belirtti: 

Amacımız; herkesin hukuk içinde, kendini güvende hissettiği, çağdaş, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, refahın olduğu bir ülkede yaşamak. Ben tekrar bu pakette emeği olan herkese ve her zaman destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda düzenlemeler içeren yargı paketinin 39 maddesi 17 Ekim'de TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU