ABD-Meksika sınır duvarında delik açan kaçakçılar içinden araçla geçti

Trump, duvarı seçim kampanyasının önemli bir parçası yapmayı sürdürüyor

ABD-Meksika sınırındaki duvar daha önce birkaç kez farklı biçimlerde geçilmişti (CPB)

ABD'de kaçakçıların Güney Kaliforniya'daki sınır duvarında delik açarak hizmet kamyonuyla bu delikten geçtiği aktarıldı.

Hepsi sınır duvarından geçen beyaz Dodge'da bulunan 16 kişi, kamyon ABD'ye geçtikten sonra Gümrük ve Sınır Koruması (CPB) tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 4'ü Meksikalı, ikisi Guatemalalıydı.

 

abs1.jpg
ABD Gümrük ve Sınır Korumasının yakaladığı araç (CPB)

 

The Sacremento Bee'ye konuşan San Diego Birimi'nin geçici şefi Douglas Harrison, “Eski çıkarma kızağından yapılma duvarda gedik açılması bölgeyi güvende tutmak için savunma becerileri ve direnci daha yüksek, daha güçlü altyapı ihtiyacını gösteriyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump göreve başladığında, halihazırda ABD'yle Meksika arasındaki duvarlar  3 bin 218 kilometre uzunluğundaki sınırın aşağı yukarı 4'te birinde, yani yaklaşık bin 52 kilometrede inşa edilmişti. PolitiFact, Trump yönetiminin 2017’den bu yana 96 kilometrelik sınır duvarını yenilediğini ama herhangi bir yeni bölüm eklemediğini ortaya koydu.

Ancak Washington Post, bu ay kaçakçıların bu yeni sınır duvarını kesmek için de ticari testereler kullandığını bildirdi.

Vox'a göre, bazı kaçakçılar duvarı tırmanmak için kauçuk merdivenler kullandı. Başka bir örnekteyse 8 yaşında bir kız çocuğu, duvarın bir kopyasını iki dakikadan kısa sürede tırmanmıştı.

Sınırın pek çok yerinde, Rio Grande Nehri ve Sonora Çölü gibi doğal bariyerler, insan yapımı bir duvardan daha zorlayıcı engeller oluşturuyor.

Yine de duvar Trump’ın seçim kampanyası kapsamında yaptığı konuşmalarda yoğun olarak yer alıyor ve bu yıl Trump yönetiminin Kongre’yi duvarın inşası için uygun meblağı vermeye zorlaması hükümetin kapanmasıyla sonuçlanmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU