Bakan Soylu Ağrı’da konuştu: 221 kişiyi bu yıl ailelerinin desteğiyle ikna ettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütüne daha önce 5 bin 500 kişi katılırken bu yıl itibarıyla katılım 108 kişi… 221 kişiyi bu yıl ailelerinin desteğiyle ikna edip adalete teslim ettik" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu / Fotoğraf: AA

Ağrı’da inşaatı devam eden 50 odalı Ağrı Fizik Tedavi Hastanesi ve KOBİ Merkezi'nde incelemede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra 11 bin kişi istihdam alanına sahip Ağrı Teksilkent Fabrikası'nın açılışı ve 6 bin kişi istihdamlı Ağrı Tekstilkent Fabrikası'nın temel atma törenine katıldı. 

Törende Tunceli’de başlayan Kıran-7 operasyonu hakkında konuşan Soylu, "Şu anda terör örgütü kendi arasında bile haberleşmekten korkmakta ve ürkmektedir" ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanı, "Terör örgütüne daha önce 5 bin 500 kişi katılırken bu yıl itibarıyla katılım 108 kişi... Ailelerle temas kuruyoruz, evlatlarına diyorlar ki 'Artık orada durmayın, teslim olun.' Gelip teslim oluyorlar" diye konuştu. 

Bu yıl 221 kişiyi ailelerinin desteğiyle ikna ettiklerini ve adalete teslim ettiklerini söyleyen Soylu, "Daha dün üç kişi geldi, akşam da iki kişi geldi. Bu ne demektir daha çok doktor, mühendis, istihdam, iş, huzur, gelişmişlik, zenginlik ve daha güçlü Ağrı demektir" dedi. 
 

Süleyman Soylu
Bakan Soylu, Ağrı'da temel atma törenine katıldı / Fotoğraf: AA


“Çok çile ve acılar çektik”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da insanların artık rahatça istediği yere gidebildiğine işaret eden Bakan Soylu, bölgenin büyük bir şahlanış içinde olduğunu anlattı.

Tüm bunların kavuşulan huzur iklimi ile gerçekleştirildiğini anlatan Soylu, şunları söyledi:

İnsanlar artık gece yarılarına kadar rahat rahat sokaklarda gezebilmektedir. Her tarafta havaalanları var, yollarımız yenileniyor. Tüccarı, profesörü, öğrencisi gelip gidebilmektedir. Çok çileler çektik, çok acılar yaşadık.

Anneler evlatlarını okula 'Acaba akşama eve gelebilecek mi, yoksa yaşını yeterli bulup çocuğumu terörist yapmak için dağa kaçırırlar mı?' diye endişe içinde yollardı.

Oysa şimdi anne, babalar çocuklarının doktor, mühendis olmasını istiyor. Bunu hayal ediyor ve mümkün olabileceğini bilerek sabahleyin çocuklarını bu umutla okula yolluyor.


Soylu, gençlere yönelik proje başlattıklarını ifade ederek Van, Ağrı ve Hakkari'den okullarında başarılı olan 180 öğrenciyi 7 günlük kültür, sanat, edebiyat ve turizm gezisine çıkardıklarını hatırlattı.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU