Avengers: Endgame senaristleri Black Widow'la ilgili tek pişmanlıklarını açıkladı

Black Widow'un filmde büyük bir uğurlamaya sahip olamaması senaristleri de üzmüş

Avengers: Endgame yazarları Christopher Markus ve Stephen McFeely, Marvel Sinematik Evreni’nin ilk 10 yılını toparlamak gibi imkansıza yakın bir görevi üstlendi. Devasa gişe rekortmeni, orijinal 6 Yenilmez’in hikayelerini toparladı ama bazı karakterler için yürek parçalayıcı sonları da beraberinde getirdi.

Black Widow’un kaderini ele alalım. Scarlett Johansson’un karakteri Vormir’de kahramanca bir fedakarlıkta bulunuyor ve karşılığında evreni kurtarıyor. Yine de birçok hayranın fark ettiği üzere Natasha, Iron Man'in ve Kaptan Amerika'nın beyazperdede gördüğü büyük uğurlamaya sahip olamıyor.

Görünüşe göre, Stephen McFeely’nin de bununla ilgili şikayetleri var:

El bombasının üstüne atlıyor. Bu anla çok gurur duyuyorum. Pişmanlığım yok. Tek pişmanlığım ikinci perdenin sonuna denk geliyor olması. Yani yasa gömülemeyiz çünkü filmin bitmesine bir saat daha var ve daha ilk temanın düğümünü çözmedik. Yani işin kötü yanı bu.

Ne yazık ki Black Widow'un ölümü üç saatin üstünde süren bir filmin tam ortasında gerçekleştiği için Endgame yazarları hayranların düzgünce yas tutabilmeleri için doğru yeri bulamıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Evreni değiştiren çatışma çözülünceye kadar Iron Man ve Kaptan Amerika kendi üçlemeleri ve diğer Yenilmezler filmlerinde anlatılan hikayelerini mükemmel biçimde nihayete erdirme lüksüne sahip olmuş karakterlerdi.

Bunun yanında karakterin gelecek sene çıkacak Black Widow filmi için yakın zamanda yeniden karşımızda olacağı biliniyor. Vanity Fair'e konuşan senaristler Black Widow'un hikayesini sonlandırmanın yine de kolay bir karar olmadığını belirterek, “bu konu hakkında uzun uzun düşündüklerini” ve eğer bunu yaparlarsa, Marvel Sinematik Evreni’ndeki ilk kadın kahramanı öldürmekte rol oynamış olacaklarının tamamıyla farkında olduklarını söylediler.

Ama seçenekler düşünüldüğünde Black Widow'un ölümü karakterinin hakkını verir nitelikteydi.

Markus ve McFeely ayrıca Jeremy Renner’ın canlandırdığı Hawkeye’ın Natasha yerine kendini feda etmesi üstüne kafa yordu ama ekipteki birçok kadın “bunu ona bırakmalarını” istedi. Eğer Black Widow hayatta kalsaydı ve iyi arkadaşı Clint (filmlerde karısı ve çocukları da olan) onun yerine kendini feda etseydi, Black Widow hem onu hem de kendini yüzüstü bırakmış olurdu.

Bu şekilde, Natasha kendi kaderini belirlemede hak sahibi oluyor. Ayrıca 4. Evre'de Scarlett Johansson’ın Marvel Sinematik Evreni karakteri 2020’de vizyona girecek Black Widow filmiyle nihayet hak ettiği ilgiyi görecek.

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’ndaki (Captain America: Civil War) olaylardan sonra geçecek filmin başrollerinde Stranger Things’ten David Harbour, Midsommar’dan Florence Pugh ve ünlü oyuncu Rachel Weisz yer alacak.

Florence Pugh filmi, “çok acı verici ve çok güzel” olarak betimlemişti Scarlett Johansson da solo filmin, Avengers: Endgame’den sonra karakterine tutarlılık kazandırdığını söylemişti. Black Widow 1 Mayıs 2020’de gösterime girecek.

CinemaBlend

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU