Half-Life Alyx: Steam'deki verilere göre yeni oyun çoğu bilgisayarda oynanamayacak

Oyuncuların hazırlanmak için zamanı bol, çünkü oyunun yayımlanmasına aylar var

Oyun güçlü ve gelişmiş bir bilgisayar gerektiriyor (Valve)

Valve, 10 yıldan uzun süredir ilk defa yeni bir Half-Life oyunu duyurdu ama bu oyun çoğu bilgisayarda oynanamayacak.

Yeni oyun sanal gerçeklikte (VR) inşa edilmiş, bu yüzden oynamak için sanal gerçeklik gözlüğü gerekiyor. Ancak aynı zamanda çok yüksek donanım gereksinimleri de istiyor. Yani oyunu oynamak isteyen kişinin, çoğu oyuncunun halihazırda sahip olduğundan daha güçlü, gelişmiş bir bilgisayara sahip olması gerekiyor.

Donanım gereksinimlerinin yanı sıra oyuna ait diğer detaylar, oyunun duyurulmasından kısa süre sonra bu hafta yayına alınan Steam sayfasında açıklandı.

Sayfada şu ifadeler yer alıyor:

Half-Life: Alyx, Valve'ın Half-Life serisine VR'la dönüşü. Bu oyun, Combine diye bilinen saldırgan uzaylı ırkına karşı imkansız bir savaşın, Half-Life'la Half-Life 2'deki olaylar arasında geçen öyküsü. Alyx Vance olarak oynarken, hayatta kalmak için insanlığın son şansı sizsiniz.

Aynı sayfa, hangi bilgisayarın gerekli olacağı hakkında bilgiler içeriyor. Çoğu oyunun asgari gereksinimleri son yıllarda büyük ölçüde benzer olsa da, VR kısmen ana akıma girdiği için yeni oyunun yeni ve nispeten yüksek özellikleri bulunuyor.

Oyuncuların en az 4 çekirdekli Core i5 işlemciye, en az 12 GB sistem belleğine ve GTX 1060 veya daha iyisine sahip olmaları gerekiyor. Bunlar sadece minimum teknik özellikler ve sayfa ne tür donanımın gerekli olabileceğini göstermiyor.

İnsanların mağazada oyun oynamak için kullandığı donanım türüne dair güncel verileri içeren Steam Donanım Anketi'nde gösterildiği üzere, Steam'deki çoğu oyuncu oyunu oynayabilecek bilgisayarlara sahip değil. Anket insanların sadece ortalama yüzde 35'inin oyunu destekleyecek bir grafik kartına sahip olduğunu ve bunların da yarısından azının yeterli RAM'e sahip olduğunu gösteriyor.

Oyuncuların hazırlanması için zaman bol. Bu hafta duyurulmasına rağmen, Steam'deki yayın tarihi oyunun Mart 2020'ye kadar çıkmasının beklenmediğini gösteriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU