Bahçeli 'Erken seçim yok' dedi, Külliye'deki CHP'li iddiasını yorumladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Seçim 2023'de yapılacaktır, kimse havanda su dövmesin

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yalanladığı “Beştepe’ye giden CHP’li” iddiası hakkında açıklama yaptı.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı üzerinden alevlendirilmek istenen tartışmalar CHP’deki hesaplaşmanın, Kılıçdaroğlu’na alternatif oluşturma çabasının deşifre ve delaletidir” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li bir isme “Senin genel başkan olman lazım” dediği iddiasıyla ilgili bir köşe yazısı kaleme almıştı.

Bahçeli, “Seçim tartışmalarıyla birlikte Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan’ın gündeme getirdiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı’nın Görüştüğü Gizemli CHP’liyle ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?” sorusuna yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Basın Birimi tarafından sorulan soruya Bahçeli, “Ülke gündemi maksatlı ve mahsurlu tartışmalarla meşgul ediliyor. Siyasi süreç tehlikeli kaymalar yaşıyor, dikkatle analiz edilmesi gereken kutuplaşmalara çekiliyor” yanıtını verdi.

“Görüşümüz net, seçim 2023’te”

“2023’e kadar Türkiye’nin kararlı duruş ve tutumu zaafa uğramayacak, hedeflerden sapma gösterilmeyecektir” diyen Bahçeli, “Bu konuda söz birliği, güç birliği, irade birliği çok açıktır, tartışmasızdır. Görüşümüz nettir. Milletvekili Genel Seçimleri zamanında, yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır. Bundan tavizimiz düşünülemeyecektir. Görünen odur ki, AK Parti’ye hakim olan görüş de, memnuniyetle ifade ediyorum ki, bu şekildedir” ifadesini kullandı.

CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi‘nin Türkiye’yi risk ve belirsizliğe çekmek için el ovuşturduğunu öne süren Bahçeli, “Bir seçim havası oluşturmaya çalışıyorlar. Bu yanlıştır, mahsurludur, sakat bir tavırdır. Dibi görünmeyen kuyulardan su içmemiz mümkün değildir” dedi.

Bahçeli Kılıçdaroğlu’nun söylemi ile ilgili olarak şunları söyledi:

CHP Genel Başkanı milli güvenliğe tehdit bir duruma gelmiştir. Türkiye’de can ve mal güvenliği olmadığını hezeyanla ifade ederek nasıl bir çukurun içine düştüğünü ispatlamıştır. Kılıçdaroğlu yoldan çıkmış, Türkiye’yi uçuruma itmek için pusuya yatmıştır.

“Rahmi Turan’ın neden bu kadar gündeme geldiği sorgulanmalı”

Rahmi Turan için “Sözcü Gazetesi’nin bilinen, tanınan, artık tükenmişliği aşikar olan yazarı” ifadesini kullanan Bahçeli, “Neden Rahmi Turan’ın, neden Lütfü Türkkan’ın bu kadar gündeme geldiği sorgulanmalıdır”  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalanlamasını hatırlatan Bahçeli, “Cumhurbaşkanı üzerinden alevlendirilmek istenen tartışmalar CHP’deki hesaplaşmanın, Kılıçdaroğlu’na alternatif oluşturma çabasının deşifre ve delaletidir. Ayrıca yeni parti arayışlarından da beslenmektedir” ifadesini kullandı.

“Karşımızdaki siyasi tablo Kılıçdaroğlu’nun hüsran ve hezimet siyasetine itiraz eden bir dip dalgayla büyüyeceği kanaati ben de oldukça fazladır” şeklinde konuşan Bahçeli, “CHP’de sular durulmaz, nitekim Kılıçdaroğlu da bu türbülanstan kolay kolay çıkamaz” dedi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU