10 sent’lik ilk Marvel çizgi romanı 1,3 milyon dolarlık rekor fiyata satıldı

İyi durumdaki çizgi romanın 1939'daki fiyatı 10 sent'ti

Marvel çizgi romanı ismi gizli tutulan bir alıcıya satıldı (AFP)

Örümcek Adam, X-Men ve Yenilmezler’in ardındaki meşhur ABD’li yayımcı Marvel tarafından üretilmiş ilk çizgi roman, perşembe günü açık artırmaya çıkarak 1,26 milyon dolarlık (yaklaşık 7 milyon TL) rekor fiyata alıcı buldu.

Heritage Auctions müzayede evinin kıdemli Başkan Yardımcısı Ed Jaster, 1939’da adı daha sonra Marvel olacak Timely Comics tarafından yayımlanmış çizgi roman için, “Bu tarihi bir çizgi romanın tarihi bir nüshası” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jaster, “Şüphesiz ki bu, yokluğunda bugünün çizgi roman ve sinema filmlerindeki karakter ve hikayelerin tadını çıkarıyor olamayacağımız bütün Marvel çizgi romanlarının atası” diye konuştu.

Marvel, Stan Lee’nin yönetiminde 1960’larda bugün ikonik hale gelmiş ve sinema uyarlamaları dünyanın her yerinde gişeleri alt üst etmiş süper kahramanlar yarattı.

Marvel Comics’in ilk nüshası son derece iyi durumda ve 1939’daki fiyatı olan 10 sentin (yaklaşık 60 kuruş) epey üstünde bir fiyata satıldı.

Örümcek-Adam’ın ilk kez ortaya çıktığı Amazing Fantasy’nin 15. nüshası, müzayedeyle en yüksek fiyata satılmış ikinci Marvel çizgi romanı konumuna düştü. Bu çizgi roman 2011’de 1,1 milyon dolara (yaklaşık 6 milyon TL) satılmıştı.

Süpermen’in ilk kez görücüye çıktığı 1939’da yayımlanmış Action Comics’in ilk sayısı tarihteki en pahalı çizgi roman olarak yerini koruyor. Çizgi roman 2014’te 3,2 milyon dolara (yaklaşık 18 milyon TL) alıcı bulmuştu.

AFP

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU