Amerikan Gizli Servisi’nin Trump’ın işletmelerine günde 2 bin dolar para ödediği ortaya çıktı

Belgelerin ortaya çıkması iki yıl sürdü ve bir de dava açılması gerekti

Trump'ın golf kulülerine yaptığı ziyaretlerin federal hükümete 110 milyon dolarlık bir maliyet çıkardığı aktarıldı (Reuters)

Yayımlanan yeni belgeler, Amerikan Gizli Servisi'nin, Donald Trump'ın işletmelerine başkanlığının yalnızca ilk beş ayında çeyrek milyondan fazla para ödediğini gösteriyor.

Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) uyarınca, devlet gözlemcisi grubu Halkın Mülkiyeti (Property of the People) tarafından erişilen belgelerde, Amerikan Gizli Servisi'nden Trump'ın mülklerine yapılan 50 ödeme görülüyor, bunlardan 40'ı "Trump Ulusal Golf Kulübü'ne" yapılmış.

Trump'ın birden fazla golf kulübü var ve belgeler paranın tam olarak nerede harcandığını göstermiyor.

Washington Post, Trump'ın Virginia ve New Jersey'deki golf kulüplerine yaptığı ziyaretlerle ödeme tarihlerinden birkaçını eşleştirebildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington Post'un da belirttiği gibi, Amerikan Gizli Servisi Trump'ın aile üyelerini korumakla da yükümlü ve bu ödemelerin birçoğu diğer yakın akrabalarından birine sağlanan koruma için olabilir.

TrumpGolfCount isimli internet sitesi, Trump'ın golf tesislerinde 224 gün geçirdiğini ve en az 105 vesileyle golf oynarken görüldüğünü bildiriyor. Sitenin kurucusu Sophie Germain, Trump’ın golf kulüplerine yaptığı ziyaretin, federal hükümete yaklaşık 110 milyon dolarlık (yaklaşık 627 milyon TL) bir maliyeti olduğunu tahmin ediyor.

 

 

Trump ailesi işletmelerini yönetmeye Trump'ın oğlu Eric Trump devam ediyor.

Halkın Mülkiyeti'nin bugün yayımlanan belgelere ulaşması iki yıldan uzun sürdü. Kuruluş başlangıçta bir Bilgi Edinme Hakkı talebinde bulundu ve belgeler sağlanmadığında hükümete karşı dava açtı.

Amerikan Gizli Servisi'nin harcaması Trump'ın başkanlığı süresince aynı seviyelerde devam ettiyse, işletmeler bugüne kadar 1,7 milyon dolardan (yaklaşık 10 milyon TL) fazla kar elde etmiş olacaktı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU