8,5 milyon metrekarelik Atatürk Havalimanı nasıl millet bahçesine dönüşecek?

Hürriyet gazetesi Atatürk Havalimanı’nda hayata geçecek millet bahçesi projesinin detaylarını yazdı

Fotoğraf: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

8.5 milyon metrekarelik alanda, arazinin yüzde 30’u genel havacılık, yüzde 9’u askeri alan olarak hizmet vermeye devam edecek. 

Geri kalan 5.2 milyon metrekarelik kısım, rekreasyon alanı, gençlik merkezi, müze alanı, spor alanı, fuar alanı, konaklama alanı, yaşam merkezi ve afet toplanma alanı olarak değerlendirilecek. 

Projenin 2021 yılı sonunda tamamlanmasını ön görülüyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan koordinasyon toplantılarında millet bahçesi ile sahil şeridinin ilişkilendirilmesi planlandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski havalimanı, 855 metre uzunluğunda yayalara özel bir viyadükle, Marmara Denizi’ne bağlanacak. 
 

milletbahcesi_res_arkitera1.jpg.jpeg
Görsel: Arkitera


Millet bahçesinin, trafiğin yoğun olduğu D100 Karayolu yakınındaki ana girişi, araç trafiğini rahatlatmak, yaya ve bisiklet girişlerini daha elverişli hale getirmek amacıyla, güneydeki Yeşilköy ve Eski Havaalanı Caddesinin kesiştiği noktaya alınacak. 

Doğuda Atatürk Havalimanı’nın iç ve dış hatlar terminali ile kapalı otopark yapısına hizmet veren girişi, yapıların bilim ve fuar merkezi kapsamında yeniden işlevlendirilip, yeni kurguya hizmet etmesi amacıyla kullanılmaya devam edilecek. 

25 bin ağaç dikilecek rekreasyon alanında 145 bin metrekarelik macera parkı, 650 metre uzunluğunda kaykay pisti, 28 bin kişiye hitap edebilecek etkinlik çayırı, çocuk oyun alanları planlandı. 

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU