Soylu: Kandil ile Ferhat Abdi Şahin arasında çekişme var; PKK’nın Apo noktasında bir iç çatışması var

İçişleri Bakanı: Kandil’in yatırım yaptığı kişi Selahattin Demirtaş, onu hazırlıyorlar

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile Kandil arasında bir çekişme olduğunu söyledi. Kandil ve HDP’nin Abdi Şahin’i “hiç sahiplenmediğini” söyleyen Soylu, “Enteresan bir durum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, Ferhat Abdi Şahin ile ilgili şunları söyledi:

Kandil ile Ferhat Abdi Şahin arasında çekişme var. Kandil’in Selahattin’e (Demirtaş) yönelik bir koruması var. Kandil’in Apo noktasında bir iç çatışması var. Suriye’de yapılan tüm operasyonlarda Ferhat Abdi Şahin, ABD ile görüştüğü için ona karşı duruşları var. ABD Şahin’i legalleştirmeye çalışıyor, Kandil ve HDP ise hiç sahiplenmiyor, enteresan bir durum. Uluslararası legalleştirilmeye çalışılan bir adamın üzerine atlamaları lazım ama sahiplenmiyorlar. Benim okumam bu. Afrin’de (Zeytin Dalı harekâtında) Ferhat Abdi Şahin’i zor durumda bırakmak için Kandil unsurlarını hemen çekti, oradaki başarısızlığı Abdi’nin üzerine yıkıp YPG’yi yönetemediği, hem örgüt içinde hem de onların kamuoyunda böyle bir değerlendirmeyi ortaya koymaya çalıştılar. Bu iç çekişme ve çatışmanın ortasında Selahattin Demirtaş, Apo ve onun türevleri söz konusu. İlk kez bir terör örgütünün (PYD/YPG), bir devletin kontrolüne girdiğini görüyoruz. ABD tarafından kontrol ediliyor. Kandil’in yatırım yaptığı kişi Selahattin Demirtaş. Demirtaş’ı hazırlıyorlar.

Soylu, Giresun'da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan için Taksim'de eylem yapan lise öğrencilerinin darp edilerek gözaltna alınmasıyla ilgili de şunları söyledi:

Gözaltına alınma şekli tartışılabilir. Polis orantısız güç kullanmış olabilir. Bu noktada sürekli eğitimler veriyoruz, uyarılar yapıyoruz. Ancak terör örgütleri bir gün kadın cinayetleri bir gün Rabia Naz diyerek böyle eylemler yapıp kendilerine legal alan açmaya çalışıyorlar. Bunlara da müsaade etmeyiz.

“Kaftancıoğlu’nun neyi var da özel koruma kararı veriliyor”

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat da Soylu ile yaptığı görüşmenin detaylarını köşe yazısında aktardı:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polisleri çekilmiş, Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanan koruma desteğinin 9 Kasım’da sona erdiği ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya koruma desteğinin neden kaldırıldığını sorduk. İçişleri Bakanı, “Neyi var da özel koruma kararı veriliyor? Sosyal medyadan tehdit almayan mı var? Yüzlerce insan sosyal medyadan tehdit alıyor” dedi. Tüm korumalarının çekildiğini belirten Soylu “Tehdit mehdit yok, olursa veririz. Sorumluluğu alıyorum” açıklamasını yaptı.

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU