Murat Yetkin: Kemal Öztürk’ün bahsettiği gazetecilerden değilim, olmayanlar söylesin

Yetkin:Eğer manşetlerini, birinci sayfalarını, baskıya girmeden önce, kendi kurumları dışında hükümet yetkililerine, iktidar ya da muhalefet parti yetkililerine gösteren, hatta onay isteyen meslektaşlarımız olmuşsa, ben onlardan değilim

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde basın danışmanlığı görevini yapan Kemal Öztürk’ün “bazı gazetecilerin manşetleri kendisine atıp ‘uygun mudur’ diye sorduğu” iddiasına Murat Yetkin’den cevap geldi.

Gazeteci Murat Yetkin, iddiayı ortaya atıp isim açıklamayan Öztürk’ün herkesi zan altında bıraktığını, kendisinin de o dönemde genel yayın yönetmeni olduğunu hatırlatarak “Ben o gazetecilerden değilim. Olmayanlar söylesin” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkin, bugünkü köşe yazısında konu hakkında özetle şunları yazdı:

Kemal Öztürk’ün iktidar adına yetki kullandığı dönemlerde ben de medyada yetki kullan isimlerdendim; önce Ankara temsilcisi, sonra Genel Yayın Yönetmeni sıfatıyla. Beni tanıyanlar bu tür ilişkilere girmeyeceğini bilir ama Öztürk’ün zan altında bıraktığı gruba dönem itibarıyla dâhil sayılırım.

O halde, madem gazetecilik açısından bu gayrı-ahlaki ilişkiye girenler ortaya çıkmıyor, madem siyasi iktidar adına bu gücü kullanan kişi kim olduklarını açıklamıyor, o halde bu işe girmeyenler girmediklerini açıklayabilir.

Eğer manşetlerini, birinci sayfalarını, baskıya girmeden önce, kendi kurumları dışında hükümet yetkililerine, iktidar ya da muhalefet parti yetkililerine gösteren, hatta onay isteyen meslektaşlarımız olmuşsa, ben onlardan değilim. Onlardan olmadım.

Ertesi günkü manşetlerini o anda güçlü gördüğü başka yayın kuruluşlarının yönetimleriyle paylaşan, görüş alışverişi ardından son halini veren medya yöneticilerinden de olmadım.

Bir adım öteye geçeyim. Fehmi Koru’nun 17-25 Aralık 2013 tartışması sırasında Fethullah Gülen ile görüşüp mesajını Başbakan Erdoğan’a iletmek üzere Dolmabahçe’ye alındığında, yanlışlıkla girdiği odada sabah tembihi, ya da talimatı için bekleşen gazete, TV, ajans yöneticileri her kimse, onlar arasında da yoktum, olmadım. Ben de sizin kadar merak ediyorum kim olduklarını.

Bu işlerin içinde olanların madem ortaya çıkacağı yok, bari olmayanlar çıksın. Olmayanlar söylesin. Ben değildim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU