Kemal Öztürk’ten 3 kuruşluk tazminat davası ve medya eleştirileri

Öztürk: Şikayet edecekleri bir patronum, sesimi kısacakları bir yöneticim, amirim yok.

Fotoğraf: YouTube / Kemal Öztürk

Gazeteci Kemal Öztürk, kişisel bloğunda yayınladığı yazı ile kendisine iftira atan kişiler hakkında 3 kuruşluk tazminat davası açtığını duyurdu.

Öztürk, medyada başlattığı tartışmanın ardından hakkında bazı yalan haberler çıktığını hatırlatarak şunları yazdı:

Akit’in yalan haberini Sözcü, Halk TV, KRT tv alıntıladı, Sözcü’nün yalan haberini Akşam, Takvim, Sabah kopyaladı yayınladı. Bu neyin ittifakıdır? Gazeteler, televizyonlar, onlarca medya sitesi, binlerce sosyal medya kullanıcısı, psikolojik sorunları olan birinin yazdığı tvitlerdeki akla zarar iddiaları, her yerinden yalan olduğu belli olan iftiraları, hiç tereddüt etmeden ve düşünmeden, bir sürü psikolojisiyle alıntıladı ve yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazı kişilerin alternatif medyanın doğmasını istemediğini söyleyen Öztürk, şöyle devam etti:

Milyarlık yatırımlarla kurulmuş, televizyonların, gazetelerin yapamadığını bir Youtube kanalı yapıyorsa, bu yalanlar üzerine kurulmuş bir sistem için büyük tehlike demektir. İşte boğmak istedikleri şey, bu yeni ses, yeni bakış açısı, alternatif medya süreçleridir. Lakin başaramadılar. Başaramayacaklar da. Çünkü şikayet edecekleri bir patronum, sesimi kısacakları bir yöneticim, amirim yok. Bu yüzden den itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Ama hiçbir iftira tutmayacak. Tek başıma ve sırtımı hiç kimseye dayamadan sadece gazetecilik yapıyorum. Özgürüm ve bundan daha büyük bir güç bulunmuyor şu anda. Bu yüzden sonuna kadar “makul insan” ve “adil medya” fikrini savunmaya devam edeceğim. Bunun için daha çok çalışacağım.

Öztürk, tazminat davası için de şunları yazdı:

Bana iftira atan, ahlakıma, namusuma dil uzatan, kişilik haklarıma hakaret eden, beni FETÖ terör örgütüyle yan yana göstermeye çalışan, ahlaktan nasibini almamış bu insanlarla ilgili bugün yargıya başvurdum. Hem ceza, hem de tazminat davası için avukatlarımın hazırladığı dilekçeyi yargıya teslim ettim. 3 kuruşluk tazminat davası açtım. Çünkü daha fazla etmezler!

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU