CHP Sözcüsü Öztrak: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez

Öztrak, Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlanan, “CHP’li bir isim Erdoğan’la görüştü” iddiasına yönelik açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü iddialarına ilişkin konuştu. Öztrak, CHP içinde bir karmaşa varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla bu senaryonun gündemden düştüğünü belirterek, "Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bizi dizayn etmeye çalışma cüretinde de kimse bulunmamalıdır" dedi.  

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Erdoğan’ın CHP’li bir isimle Beştepe’de görüşme yaptığını ve “Senin ana muhalefet partisinin genel başkanı olman lazım” dediğini öne sürdü. Turan'ın köşe yazısının ardından başlayan tartışma sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "CHP'li ismi açıklaması"nı talep etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da iddialarının asılsız ve hayal ürünü olduğunu açıkladı.

Öztrak, partisinin İzmir il binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğüne dair iddiaların AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlandığını hatırlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'nin Osmanlı sarayının emirlerine karşı kurulmuş bir parti olduğunu, kuruluş dilekçesinin Kurtuluş Savaşı meydanlarında yazıldığını ifade eden Öztrak, "Sabah genel başkanımız çıkıp bununla ilgili olarak, bu oyunu bozmak üzere bir konuşma yaptıktan sonra açıklamalar yapıldı. Öyle gözüküyor ki uzunca bir süre bu meseleyi gündemde tutmak isteyen oyun bozuldu. Bu oyun gündemden düşmüş oldu." diye konuştu.

Milletin gündeminde işsizlik, pahalılık ve yoksulluğun bulunduğunu, AK Parti'nin ise bunları unutturmak için CHP'nin içinde bir karmaşa varmış gibi göstermek üzere senaryo üretmeye çalıştığını söyleyen Öztrak, “Bizi dizayn edecek, partimize talimat verecek tek güç milletimiz, kurultay delegemizdir" ifadesini kullandı. 

"Özkoç özür dilemiş ve olay tatlıya bağlanmıştır"

Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Meclis Genel Kurulu'ndaki bir tartışma sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik kullandığı ifadelere ilişkin ise şöyle konuştu:

TBMM'de zaman zaman tartışmalar, gerginlikler yaşanabilir. Grup Başkanvekilimiz, AK Parti Grup Başkanvekilinden bu çerçevede özür dilemiş ve olay tatlıya bağlanmışken 'Bu iş özürle geçiştirilemez.' diyor. AK Parti Genel Başkanı ne yapmak istiyor. Erdoğan bu ülkede kuvvetler ayrılığı olduğunu daha önce kabul etmiyordu, bugün de ucube başkanlık sistemi çerçevesinde kuvvetler ayrılığını tanıdığı yok.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU