MHP’li Kalaycı: Özel harekatçı olmak isteyen kızlarımızın hayallerini gerçekleştirelim

Kalaycı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda partisinin taleplerini anlattı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, polis özel harekât olarak görev yapmak isteyen kadınlar olduğunu söyleyerek, “Polis özel harekât alımlarında daha önce olduğu gibi 50 KPSS puanının esas alınmasını istiyorlar. Kızlarımızın özel harekâtçı olma hayallerini gerçekleştirelim” dedi.

Kalaycı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında polislerin özlük hakları ve vatandaşların taleplerini gündeme getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kimse suç işleme özgürlüğüne sahip olamaz”

HDP’li belediyelere kayyum atamalarını savunan Kalaycı Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

Görevi, unvanı, siyasi pozisyonu, makam ve konumu ne olursa olsun hiç kimse suç işleme özgürlüğüne, suçluyu övme hakkına, ihanete hizmet ve refakat etme tercihine sahip olamaz.

“Polislerin çalışma süreleri düzenlenmeli”

Polislerin özlük haklarıyla ve çalışma şartlarıyla ilgili çözüm bekleyen sorunları olduğunu söyleyen Kalaycı, “Emniyet çalışanlarının çalışma süreleri senelik ve haftalık izinleri ile fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenmelidir. Polisin hem çalışma süresi hem de çalışma şartları dünya standartlarında olmalıdır” önerisinde bulundu.

“Hayallerini gerçekleştirelim”

Kalaycı polis özel hareket olmak isteyen kadınlar için istenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının düşürülmesini isteyerek şunları söyledi:

Polis özel harekâtçı olmak isteyen kızlarımız var. Erkekler için konulmayan şartların kendileri için uygulandığını söylüyorlar. Polis özel harekât alımlarında daha önce olduğu gibi 50 KPSS puanının esas alınmasını istiyorlar kızlarımız. Kızlarımızın özel harekâtçı olma hayallerini gerçekleştirelim.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU