Kılıçdaroğlu’ndan "dürüst siyasetçi" vurgusu: Devleti yönetmek dünyanın en kolay işi

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu'nda konuşan CHP lideri, “Devleti yöneten kişi bürokrasi ve liyakate uygun görevini yaparsa sorun çıkmaz” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu 3. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Gelecek Zirvesi'nde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlette herkesin görev tanımının yasalarla belirlendiğini söyleyen CHP lideri, “Devleti yöneten kişi bürokrasi ve liyakata uygun görevini yaparsa sorun çıkmaz” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, “Devleti yönetmek dürüst siyasetçi açısından dünyanın en kolay işidir” dedi.

 

“Dünya çevreye duyarlı olanlara yatırım yapıyor”

Geri dönüşümün en önemli konuların başında geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kullanılan suyun dokuz kez kullanılmasının önünün açılması hem çevre hem de ekonomi için önemlidir” ifadesini kullanarak şunları kaydetti:  

Bütün dünya şimdi çevre üzerinde duruyor. Çevre konusunda duyarlı olanlara yatırım yapmaya başladılar. Araçlara bakacağız, araçlar temiz olacak. Kent estetiği dediğimiz bir kavram var. İnsanlar yaşadıkları şehri güzel görmek ister. Herkes daha güzel bir yerde, daha güzel bir kentte yaşamak ister. Trafikte pırıl pırıl araçlar görmek ister.


"Hayatın her alanında liyakati görünür kılmalıyız"

“Devleti yönetmek dürüst siyasetçi açısından dünyanın en kolay işidir” diyen Kılıçdaroğlu, “Devlette herkesin görev tanımı yasalarla belirtilmiş durumda” hatırlatması yaparak, “Devleti yöneten kişi bürokrasi ve liyakate uygun görevini yaparsa sorun çıkmaz. Biz hayatın her alanında liyakati görünür kılmak zorundayız” diye konuştu.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU