Cumhurbaşkanlığı'ndan "Beştepe'ye giden CHP'li" açıklaması: Tamamen yalan

Fahrettin Altun: Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de CHP'li bir isimle görüştüğü iddiası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iddialar için "Tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür" açıklamasında bulunurken "Türkiye'nin terörle mücadelede geçtiği kritik günlerde gündemi siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin kimsenin faydasına olmayacağını" belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği’ iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir. Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir. Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz. Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz.

AK Parti: Bizi alet etmesinler

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da CNN Türk’te konu hakkında yaptığı açıklamada iddiaları reddederken şunları söyledi:

CHP ya da başka bir siyasi partinin nasıl gelişeceği bizi etkilemez ki. Milletle olan ittifaklarımızı genişleterek yolumuza devam ediyoruz. Bizim, CHP'nin ya da başka partinin iç işleyişinin ne olacağına ne karar veririz, ne de bizim için bir güç olur. Siyasi hayatımızda hiç düşünmedik. Cumhurbaşkanının asla bir ilgisi yoktur. CHP'nin sayın genel başkanı ya da yetkilileri, CHP içindeki çekişmelere Cumhurbaşkanımızı alet etmesinler.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü" iddiasına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da AK Parti'nin de gündemi Türkiye'dir, millettir. Böyle mesnetsiz iddialara yalnızca acıyarak gülüyoruz." dedi.

Turan, CHP lider Kılıçdaroğlu ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Kılıçdaroğlu'nun CHP'de kendinden başka kimseye güvenmediği kanaatindeyim. Bir genel başkana yakışan 'Böyle bir görüşme olmaz, tüm CHP'lilere kefilim.' demekti. Kılıçdaroğlu'nun, iktidar kavgasına Cumhurbaşkanımızı alet etme niyeti, düştüğü hazin tabloyu gösteriyor.

Rahmi Turan, dün yayımlanan köşe yazısında bir CHP'linin Beştepe'ye giderek Erdoğan ile görüştüğünü öne sürmüştü.

Turan'ın ortaya attığı iddiaya göre Erdoğan bu isme "Senin CHP'nin genel başkanı olman gerekir" demişti. Turan'ın bu iddiasının ardından ana muhalefet cephesi hareketlenirken bugün bir yazı daha yazan Turan, Erdoğan'ı açıklama yapmaya davet etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU