Gazeteci Ahmet Takan’a beyzbol sopalı saldırı

Evinin önünde bir kişinin saldırısına uğrayan Takan darp raporu aldı, saldırgandan şikayetçi oldu

Fotoğraf: Youtube / TV5

Uzun yıllar Yeniçağ gazetesinin Ankara temsilciliğini yapan daha sonra Korkusuz gazetesinde yazılar kalame almaya başlayan gazeteci Ahmet Takan, Ankara'nın Dikmen semtindeki evinin önünde beyzbol sopalı bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

Saldırganı fark ettiği sırada geriye doğru hamle yapan Takan, beyzbol sopasının omzunda asılı olan çantasına, beline ve sırtına isabet ettiğini söyledi. Takan’ın çantasında bulunan telefonu kırılırken vücudunda da ekimoz oluştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25-30 yaşlarında olduğu belirtilen saldırgan, beyzbol sopasını olay yerinde bırakarak kaçtı.

Saldırı sonrası Takan'ın apartman komşuları olay yerine gelerek ilk yardımı yaptı ve polisi aradı. Takan'ın oturduğu bina önüne gelen polis, beyzbol sopasını alarak konuyla ilgili inceleme başlattı ve tutanak tuttu.

Takan daha sonra 29 Mayıs Hastanesine kaldırıldı. Bir bacağı da aksayan Takan'a darp raporu verildi. Takan karakola giderek ifade verdi ve saldırgandan şikayetçi oldu.

“Yıllardır tehdit alıyordum"

Hastanede ilk tedavisinin ardından olayı anlatan Takan şunları söyledi:  

Uzun süredir hatta yıllardır tehdit alıyordum. Ancak bu tehditler şimdiye kadar fiili bir saldırıya dönüşmemişti. Beyzbol sopalı saldırgan aniden üzerine geldi, fark edip geriye doğru hamle yaptım, sopa çantama, sırtıma ve belime geldi. Gazeteci olarak doğru bildiklerimi yazmaya devam edeceğim.

Takan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise telefonunun parçalanması nedeniyle kimseye ulaşamadığını söyleyerek şu ifadeleri paylaştı:

Evimin önünde güpegündüz uğradığım kahpece saldırı sonrasında telefonum parçalandı. Bana ulaşan, ulaşamayan tüm dostlarıma sevenlerime çok teşekkür ediyorum. Dönüş yapamıyorum. Gayet iyiyim! Doğruları yazmaya devam edeceğim. Ölene kadar Atatürk ve Hasan Tahsin'in izinden ayrılmayacağım.

Kılıçdaroğlu’ndan geçmiş olsun telefonu

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Takan'ı arayarak "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğu ve saldırı hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Akşener'den mesaj

İYİ Parti lideri Meral Akşener de sosyal medya hesabında yayınladığı mesajla Takan'a geçmiş olsun dileklerini iletti:

Değerli gazetecimiz Ahmet Takan'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Basına yönelik, özgürlüğümüzü kısıtlama amacı güden bu olayların önüne geçilmesi için daha kaç gazetecinin saldırıya uğraması gerekecek!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU