AK Parti milletvekillerinden CHP’li Özkoç’un ifadelerine ‘ortak’ kınama

TBMM Genel Kurulu’nda eski Başbakan Bülent Ecevit’i eleştiren AK Parti'li Özlem Zengin’e “Bu hanımefendiye haddini bildirin” diyen CHP’li Özkoç’a, Ak Partili vekillerden kınama geldi

AK Parti milletvekilleri adına açıklamayı partinin Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız okudu / Fotoğraf: AA

AK Parti milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Genel Kurulu'ndaki bir tartışma sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik kullandığı ifadeleri ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Vekiller adına açıklamayı okuyan AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, dün TBMM'de talihsiz bir olay yaşandığını, Meclis'in kendi kuralları, uygulamaları çerçevesinde bu olayın bir neticeye bağlandığını ifade etti.

Türkiye'de insanların hayat tarzlarının, kılık ve kıyafetlerinin, ne yapıp yapmayacaklarının tamamen kendilerine, fikirlerine, inançlarına, dünya görüşlerine ait bir konu olduğunu, onların nasıl davranacakları, ne giyip giymeyecekleri tamamen kendi takdirleri olduğunu belirten Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

Başkalarının çeşitli kılıklar altında bir otoriteye atıf yaparak insanların ne yapacaklarına karar verme hakkını kendilerinde görmeleri, bu doğrultuda ısrar etmeleri, kendilerini hakikatin otoriteyle teçhiz edilmiş adresi olarak görmeleri, buna uymayan görüntüler karşısında hezeyana kapılarak had bildirmeye kalkışmaları asla kabul edilemez.

ak-partili-vekiller-AA-2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Türkiye'de kadınların başlarını örtebileceğini, açabileceğini, hayatlarına ve kıyafetlerine tamamen inançları doğrultusunda kendilerinin karar verebileceğini vurgulayan Zeynep Yıldız, Türkiye'nin, artık tarihte kalmış, çok acı olaylarla özellikle başörtülü insanlarda yaralar açmış olan bu türden girişimleri, yaklaşımları, siyasetleri her tür biçimiyle çöp sepetine atması gerektiğini söyledi.

Ne olmuştu?

TBMM Genel Kurulu’nda, yeni vergi düzenlemelerini de içeren “Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” görüşüldü.

Söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, hükümeti eleştirdi.

Zengin: Ecevit değil miydi Clinton’un karşısında el pençe duran

Tanal’ın konuşmasının ardından söz alan Zengin, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 öncesinde yazar kasaların atıldığını, susuzluğun, yoklukların, yasakların olduğunu söyledi.

Zengin, “17 yıldır da sizin kazanmanıza imkan vermeyen senaryoları burada sıraladınız. Dış politika diyorsunuz ya; Bülent Ecevit değil miydi Clinton’un karşısında el pençe duran? Geldiğimiz seviyeye baktığımızda bunları söylerken biraz haya etmek lazım” dedi.

Özkoç, Zengin’e “Bülent Ecevit’le ilgili konuşmak sizin haddiniz değildir” diyerek tepki gösterdi. Zengin, ayağa kalkarak tepkisini dile getirdi.

 

Bunun üzerine Özkoç, TBMM Başkanvekili Celal Adan’a “Lütfen bu hanımefendiye haddini bildirin Sayın Başkan” çağrısında bulununca, CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Özkoç özür diledi

Herkesin bu sorumluluk içinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Özkoç, “Az önce kendi içimizde bir tartışma yaşadık. Birbirimize kullandığımız sözler açısından ben onu kıracak, incitecek bir şey söylediysem özür dilerim” dedi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU