Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AP Başkanı Sassoli'ye sosyal medya hesabından tepki gösterdi

Çavuşoğlu ile görüşmesini paylaşan AP Başkanı Sassoli, Türkiye’nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini yazdı. Bakan Çavuşoğlu, Sassoli’ye sosyal medya hesabından tepki gösterdi

Fotoğraf: Reuters

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’nin yüzüne karşı dile getiremediği hususları gerçekmiş gibi paylaştığını ifade etti.

Sassoli’nin sözlerinin “AB’nin samimiyetsiz ve ikiyüzlü tutumunun yeni bir örneği” olduğunu savunan Çavuşoğlu, Twitter’dan Sassoli’nin mesajını etiketleyerek yaptığı paylaşımda “Avrupa halklarını temsil eden birinin AB kurumunda yapılan görüşmenin içeriğini çarpıtarak vermesinden hicap duyuyorum” dedi.

 

Sassoli, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Çavuşoğlu ile bir görüşmede AB’nin kuzeydoğu Suriye’ye Türkiye’nin askeri operasyonunu güçlü bir şekilde kınayan tutumunu tekrar aktardım” ifadelerini kullanmıştı.

Sassoli, Türkiye’nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini, bölgenin istikrarını bozduğunu, mültecileri AB’ye karşı bir koz olarak kullanmasının kabul edilemez olduğunu, Kıbrıs açıklarında gaz aramasının yasa dışı olduğunu Çavuoşoğlu’na aktardığını belirtmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU