Sabah yazarı Ünlü, seçim günü Malatya’da işlenen cinayet ile ilgili yeni iddianame istedi: Haksız tahrik araştırılmadı

Sabah yazarı Ferhat Ünlü, bugünkü köşesini seçim günü Malatya’da işlenen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayete ayırdı. Ünlü’ye göre olayla ilgili yeni iddianame düzenlenmeli

Ferhat Ünlü 

31 Mart 2019 günü Mahalli idareler seçimleri yapılırken, Malatya’da AK Parti ve Saadet Partisi’ne mensup sandık görevlileri arasında yaşanan kavgada 2 Saadet Partili öldürülmüştü.

Güvenlik güçleri haricinde silah taşımanın kanunen yasak olduğu seçim günü işlenen bu cinayetle ilgili bir yazı yazan Sabah yazarı Ferhat ünlü, “ölüm hadisesi” dediği cinayetlerin tam olarak aydınlatılmadığını ve soruşturmanın eksik yapıldığını iddia etti.

"Yerde dolu kovan bulundu, bu kovanlar maktüle ait"

Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş isimli iki Saadet Partisi sandık görevlisinin öldüğü saldırıyla ilgili tutuklu yargılanan bir kişinin cinayetin işlendiği sırada benzin istasyonunda olduğunu ispatlayabileceğini savunduğunu yazan Ünlü, olayda kullanılan mermi çekirdeklerinin bulunamadığını ve olay yerinde dolu kovanların bulunduğunu öne sürdü.

Söz konusu mermilerin dolu bir silahtan düştüğünü ve silahın olayın maktullerinden Hasan Aktaş’a ait olduğuna yönelik iddiaları aktaran Ünlü, bu konuda balistik inceleme yapılmadığını iddia etti.

İddianamenin maktul yakınları ve bazı tanık ifadelerine dayanarak “eksik” hazırlandığını savunan Ünlü, konuyla ilgili bazı “uzman isimlerle” konuştuğunu ve bu isimlerin soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini kendisine aktardığını ifade etti.

"Tartışmayı kimin başlattığı tespit edilemedi" 

Ünlü’nün bahsettiği hukukçu görüşlerinden biri şu;

“Tartışmayı ilk kimin başlattığı haksız tahrikin uygulanması için çok önemlidir. İddianamede bu tam tespit edilememiştir. İfadelerde ise olay nettir.”

Ünlü, “Seçim polisiyesi muamması” başlıklı yazısında şöyle dedi:

Görüştüğüm yetkili hukukçuların ortak görüşü, davada, 'tevsi tahkikat', yani soruşturmanın genişletilmesi suretiyle yeni veya ek iddianame hazırlanması ya da mahkeme iddianameyi kabul ettiği için soruşturmanın mahkeme sürecinde derinleştirilmesi gerektiği yönünde. Malatya'daki seçim sandığı polisiyesi muammasını çözmenin ve asıl gerçeği ortaya çıkarmanın yolu bu.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU