Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davada 5 sanığın tahliye kararına itiraz edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 15 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye edilmesi kararına itiraz etti

Fotoğraf: Twitter / @EratalaySevinc

Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 15 sanığın yargılandığı İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, tüm sanıkların "DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mütalaada ayrıca, Yurdagül Gümüş hakkında ''terör örgütünün propagandası yapmak'' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar, Helin Bölek hakkında ''hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar, Sultan Gökçek hakkında ''görevi yaptırmamak için direnme'' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcı, 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamını da talep etti.

Sanık ve avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre isterken, tutuklu sanıkların da tahliyelerini talep etti.

Tahliye talebine itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 15 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye edilmesi kararına itiraz etti.

Başsavcılık, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklu 5 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz ederek, bu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verilmesini içeren talebini, bir üst mahkeme olan İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinin, Başsavcılığın talebini inceleyerek 5 sanık hakkında karar vermesi bekleniyor.

Tutuklu sanık kalmadı

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında ''terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan açılan davada, suç vasfının sanıklar lehine ''terör örgütü üyeliği'' şeklinde değişme ihtimali, delillerin toplanmış olması ve tutuklulukta geçirilen süreyi dikkate alarak, tutuklu sanıklar Bahar Kurt, Helin Bölek, Fikret Akar, Yeliz Kılıç, Dilan Uludağ’ın tahliyesine karar verdi.

Heyet, sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Bu kararla birlikte davada tutuklu sanık kalmadı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU