TRT'den '92 milyon TL zarar etti' iddiasına yalanlama

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) 2 yıldır faaliyet raporlarını kamuoyuyla paylaşmadığı ve kârında yüzde 98 azalma olduğu öne sürülmüştü

Fotoğraf: TRT

TRT, bugün basında yer alan ve 2018 yılını büyük zararla kapattığı yönündeki haberleri yalanladı.

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Zarar iddialarını içeren haberler; tamamen gerçek dışı, kamuoyunu yanıltmaya yönelik ve objektiflikten uzaktır" denildi.

 

TRT tarafından yapılan açıklamanın tam metni:

Zarar iddialarını içeren haberler; tamamen gerçek dışı, kamuoyunu yanıltmaya yönelik ve objektiflikten uzaktır.

İlgili haberlerde kaynak gösterilen, '2018 Kamu İşletmeleri Raporu' incelendiğinde iddiaların tam aksine herhangi bir zararın söz konusu olmadığı açıkça görülmektedir.

Hesap veren bir kurum olarak TRT, tüm faaliyetlerine ilişkin Sayıştay, TBMM’nin ilgili Komisyonları ve kendi iç mekanizmaları tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

Bu çerçevede tekrar vurgulamak isteriz ki, bazı basın organlarında yer alan 'TRT'nin zarar ettiğine dair iddialar,' raporda yer alan verilerin çarpıtılmasından ibaret ve tamamen gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberinde "İki yıldır faaliyet raporu yayınlamayan TRT 2018 yılını büyük zarar ile kapattı" ifadeleri kullanılmıştı. Haberde, geçtiğimiz yıl TRT'nin faaliyet kârının bir önceki yıla göre yüzde 121,2 gerilediği ve kurumun 92 milyon TL zarar ettiği öne sürülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU