İçişleri Bakanı Soylu: Bir tane Menzilci göstersinler bakanlığı bırakacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta Menzilcilerin kadrolaştığı iddialarına ‘Bir tane göstersinler bakanlığı bırakacağım’ diye yanıt verdi. Soylu, “Birileri kurumlarımız üzerinden yeni bir operasyon yapmak istiyor. Buna gelmeyin” dedi

Fotoğraf: AA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2020 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında söz alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "İçişleri Bakanlığı bir dönem meğerse FETÖ kuşatmasındaymış. Verdiğiniz rakamlara göre, 38 bin 806 kişi ihraç edilmiş. 5 bin 935 kişiyse görevden uzaklaştırılmış" dedi.

"Menzilcilerin, İçişleri Bakanlığı’nda kadrolaştığı, atama ve tayin yaptırdığı" yönünde dedikoduları hatırlan Öztunç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "İçişleri Bakanı olarak gönül rahatlığıyla 'Bakanlığımızda herhangi bir tarikat, cemaat yoktur' diyebilir misiniz?" diye sordu.

Soylu ise soruya "Bir tane göstersinler bakanlığı bırakacağım" diye yanıt verdi.

Birilerinin çanağına su taşıyorsunuz

"Beni yıpratın, istediğiniz eleştirileri yapın ama kurumlarımızı yıpratmayın. Yanlış yapıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil" diyen Soylu şunları söyledi:

İstediğiniz eleştiriyi yapın, dinliyorum ama birilerinin çanağına su taşıyorsunuz. Kimin çanağına su taşıdığınızı ben biliyorum ama siz bilmiyorsunuz. İyi niyetli olabilirsiniz ama bir hatırlatmada bulunayım, operasyona gelmeyin. Birileri kurumlarımız üzerinden yeni bir operasyon yapmak istiyor. Buna gelmeyin.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU