CHP’li vekiller 15 Temmuz sonrası şehit yakınları ve gaziler için toplanan paranın peşinde: Adreste böyle bir vakıf yok

CHP’li Emir: Bakanlar tarafından bu paranın Hazine’ye aktarıldığı söyleniyor

Fotoğraf: Twitter / @tgmcelebi

CHP’li bir grup milletvekili genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık dile getirdiği ve 309 milyon lira toplandığını söylediği Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın resmi kayıtlarda gösterilen adresine gitti.

Vakfın gösterilen adreste bulunmadığını söyleyen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 3 yıl önce toplanan paradan şehit yakınları ve gazilere hiç para ödenmediğini söyledi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu sık sık vakfın gösterilen adreste bulunmadığını söylüyor, toplanan paranın da akıbetini soruyordu.

8 CHP’li vakfın adresinde

8 CHP’li isim vakfa ait olduğu söylenen adresin önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Emir Twitter hesabından paylaştığı açıklamada “15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için kurulan vakfın resmi kayıtlarda görünen ve Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un da vakfa ait olduğunu iddia ettiği adresine milletvekillerimiz ile geldik. Adreste böyle bir vakıf yok” diye konuştu.

Resmi açıklamalara göre 3 yıl önce 309 milyon lira toplandığını hatırlatan Emir “Bu nasıl değerlendirildi bilmiyorum. Bu paradan şehit yakınları ve gazilere bir kuruş ödenmiş değil. Bakanlar tarafından bu paranın Hazine’ye aktarıldığı söyleniyor” dedi.  

Emir ve beraberindekiler konunun takipçisi olacaklarını söylediler.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU