Saadet lideri Karamollaoğlu, "2 yıl içinde seçim bekliyoruz" dedi, partisinin yeni yönetimini açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin yeni Başkanlık Divanı'nı açıkladı. Saadet liderinden, hükümete Rabia Naz ve Şehir Üniversitesi eleştirisi vardı

Fotoğraf: AA

Geçen hafta yapılan kongreyle 2. Kez Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Temel Karamollaoğlu bugün yaptığı basın toplantısıyla partisinin yeni yönetimini açıkladı.

Konuşmasında dünyada ciddi problemlerin olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Teknolojik ve ekonomik güce sahip olanlar, silah gücüne sahip olanlar kendi menfaatlerini koruyabilmek için bütün dünyayı kontrol etme gerektiği taktirde baskı uygulamadan çekinmeyecek bir anlayışa sahipler.
Bir ucunda ABD, Avrupa ve rusya var. Şimdi ortaya bir de Çin çıktı. Geriye kalan devletleri nereye koyarsınaz koyun bir hükmü yok. Bir de İsrail var. Bu ülkelerin tamamı İsrail’in yaptığı zorbalıkları tabiiymiş gibi takdim etme istikametinde el birliği yapıyorlar” dedi.

"2 yıl içinde seçim olabilir kanaatindeyiz"

Türkiye'nin yeni dönemde büyük ihtimalle seçime gideceğini savunan Saadet lideri, "Elbette iktidar bunu sonuna kadar da götürebilir, yarın da seçim yapabilir. Ama şartlar sanki 2 sene civarında seçimin olabileceği kanaatini bizde doğuruyor. Çalışmalarımızı hızlandırmaya, ülkenin problemlerinin tamamını gözönüne alarak nasıl çözeceğimiz konusunda hedeflerimizi belirlemeye sonra da bu hedeflerin gerçekleşmesi için çalışma metotlarımızı tespit etmeye mecburuz" şeklinde konuştu.

"Adalet olmazsa ehliyetli insanlar bu ülkede oturmak istemez"

Ülkenin en önemli probleminin adalet olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Adalet olmadan kimse bu ülkeye yatırım yapmaz. Ehliyetli, becerikli olan insanlar da bu ülkede oturmayı istemezler. Çünkü becerikli insan, zeki insan kendi fikrini açıkça söyleyebilmelidir. Biz devrim mahiyetinde çalışma yapmak mecburiyetindeyiz. Devrim mahiyetinde çalışma mevcudu silkeleme manasına gelir.  Biz bu ülkede adaleti tesis etmeden kamil manada hiçbir iş yapamayız" ifadelerini kullandı.

"Fikir üreten üniversitelere 'haddini bil' deniliyor"

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın gözaltına alınması ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nin mal varlığına tedbir konmasına eleştiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

Bir insan kendi çocuğunun akıbetini araştırdığı için suçlanıp hapse atılabiliyorsa bu ülkede adalet olmaz. Sadece hak arıyor. Hak aramanın önünü polis zoruyla kesemezsiniz.  Bir üniversite sizin kontrolünüzün dışına çıktığı için o üniversiteyi yok etmeye çalışırsanız siz ilme itibar etmezsiniz arkadaş. Şaka mı bu? Her işi bırakacaksın, mazlumların hak arayışını önlemeye çalışacaksın, fikir üreten üniversitelere 'Benim kontrolümün dışına çıkıyorsun, haddini bil' diyeceksin. O zaman ilim olmaz, adalet olmaz. Adalet lafla gelmez, icraatla gelir. Hakimler gücü olanların gözünün içine baka baka hakkı söyleyebilmeli

SP’nin yeni dönemdeki Başkanlık Divanı ise şu isimlerden oluşuyor:

Teşkilat Başkanı: Hasan Bitmez

Siyasi İşler Başkanı: Cafer Güneş

Planlama ve Koordinasyon Başkanı: Yılmaz Bayat

Seçim İşleri Başkanı: Bülent Kaya

Tanıtma Başkanı: Ömer Faruk Yazıcı

STK ve Halkla İlişkiler Başkanı: Atik Ağdağ

Eğitim Başkanı: Ersan Bilgin

Dış İlişkiler Başkanı: Mustafa Kaya

Mahalli İdareler Başkanı: Mahmut Arıkan

Genel Muhasebe ve Mali İşler Başkanı: Şerafettin Kılıç

Sosyal işler Başkanı: Fatih aydın

Ekonomik İşler Başkanı: Sabri Tekir

Genel Sekreter: Mesut Doğan

Denetçi-1: Mustafa İriş

Denetçi-2: Yaşar Canbay

Denetçi-3: İlyas Tongüç


Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU