Obama’nın eski doktoru: Trump teşhis edilmemiş bir nörolojik sorundan mustarip olabilir

Tıp uzmanı, ABD Başkanı Trump’ın MR çektirmesi gerektiğini söylüyor

ABD Başkanı Trump, sık sık karmaşık konuşmalarıyla gündeme geliyor (Reuters)

Barack Obama’nın eski doktoru David Scheiner, ABD Başkanı Donald Trump’ın teşhis edilmemiş “nörolojik bir sorundan” musdarip olabileceğini söyledi.

Scheiner, ABD Başkanı’nın sık sık “kelimeleri bulmakta güçlük çekmesinin” yaşadığı “küçük inmelerin” sonucu olabileceğini ileri sürdü.

Scheiner bu yorumlarını, Trump’ın sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olan hafta sonundaki beklenmedik hastane ziyaretine ilişkin CNN’e verdiği röportaj sırasında yaptı.

Trump’ın cumartesi günü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde iki saat geçirmesine ilişkin Scheiner, “Eğer orada beyin MR'ı çektirdiyse, bundan çok memnun olacağım çünkü buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Trump’ın sık sık karmaşık ve zaman zaman anlaşılmayan konuşmasına değinen doktor Scheiner, “Bunlar dil sürçmesi değil, onun bulamadığı kelimeler ve bu sürekli oluyor. Komedyenler buna dair şaka yapıyor fakat bu bir şaka konusu değil. Teşhis edilmemiş nörolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

 

 

Obama’nın başkan seçilmeden önce 19 yıl doktoru olan Scheiner, “Benim endişelendiğim şey onun küçük felçler yaşıyor olabileceği. Bunu daha önce bir kez Woodrow Wilson başkanken Beyaz Saray’da yaşamıştık. Onun kelimeleri bulmakta güçlük çekmesi tuhaf ve henüz açıklanmadı. Bence bunun olası bir nörolojik sorun olarak düşünülmesi gerekiyor” diye ekledi.

Beyaz Saray, Başkan’ın haftalık programında belirtilmemiş alışılmadık hastane ziyaretinin, Trump’ın yıllık sağlık kontrolünün bir parçasını oluşturan “rutin” testler olduğunda ısrar etti.

Trump’ın doktoru Sean Conley salı günkü yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bazı spekülasyonlara karşın, Başkan'ın herhangi bir göğüs ağrısı yok. Ne de herhangi bir acil ya da akut konuda kendisinin değerleri ölçüldü ya da tedavi oldu. Bilhassa, kalple ilgili veya nörolojik herhangi bir değerlendirmeden geçmedi.

Fakat resmi açıklama, Trump’ın yıllık muayenesini sadece 9 ay önce geçirmesinden ve doktorunun sağlık durumunun “şaşılacak derecede mükemmel” olduğuna ilişkin dikte ettirildiği bilinen açıklamalarından dolayı şüpheyle karşılandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU