Uçuşlarını iki yıl önce durduran Borajet resmen iflas etti

Mâli sıkıntılar nedeniyle 2016 sonunda SBK Holding’e satılan bölgesel hava yolu şirketi Borajet için Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü iflas kararı verdi

Fotoğraf: Facebook/@borajetairlines

2007’deki kuruluşundan yaklaşık 10 yıl sonra finansal sıkıntılarla karşı karşıya kalan ve 2017’de tüm ticari sivil uçuşlarını durduran Borajet için iflas kararı verildi. 

Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Atatrük Havalimanı’nda faaliyet gösteren Bora Jet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 7 Kasım 2019 itibariyle iflasına karar verildiği ve tasfiye işlemlerine başlandığı ifade edildi. 

Borajet, “Bölgesel havayolu kavramının Türkiye’deki ilk ve tek örneği” amacıyla ABD’de yaşayan iş insanı Yalçın Ayaslı tarafından 2007’de kurulmuştu. 

2016’ya gelindiğinde uçuş ağı 80 farklı noktaya ulaşan Borajet’in 540’ın üzerinde çalışanı vardı. 

Ancak yaşanan finansal sıkıntılar nedeniyle şirket, 2016 sonunda otomotivden gıdaya ilaçtan kimyevi maddeye kadar birçok alanda yatırıma sahip SBK Holding'e satılmıştı. 

O dönem Bloomberg HT’ye konuşan SBK Holding kurucusu Sezgin Baran Korkmaz, herkesin Borajet'in iflas ettiğini söylediğini ancak konunun iflas değil "yapılanma" ile ilgili olduğunu belirtmişti. 

Uçuş kadrosunu Türk Hava Yolları’na devreden Borajet, maksimum iki saat uzaklıktaki rotalara uçan lüks taşımacılık hizmetine başlama kararı almıştı. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU