Eski Hulk, Avengers: Endgame’deki yeni Hulk’ı beğenmedi: Yaratık olarak tasvir edilmeliydi

Mark Ruffalo’nun Avengers: Endgame’de canlandırdığı Hulk, “Akıllı Hulk” olarak karşımıza çıkmıştı

Lou Ferrigno, 1978 – 1982’de yayımlanan The Incredible Hulk'ta yeşil devi canlandırmıştı (IMDb)

Mark Ruffalo, Edward Norton hatta Eric Bana’dan çok önce o vardı.

Vücut geliştirmecilikten aktörlüğe transfer olan Lou Ferrigno, 1978 – 1982’de yayımlanan The Incredible Hulk dizisinde yeşil deve hayat vermişti.

CinemaBlend'de yer alan habere göre Lou Ferrigno, Hulk’ın Avengers: Endgame’de Akıllı Hulk’a dönüşmesinden duyduğu memnuniyetsizliği şu sözlerle dile getirdi:

İlk iki Hulk filminde görsel efekt gelişiyordu ama sonuncusu, Endgame’de hayal kırıklığına uğradım. Çünkü Hulk’ın korkunç olması gerekiyor, bir yaratık olmalı. Endgame’de Mark Ruffalo’yu görüyorsunuz. Sanırım onunla ve Disney’le yapacak çok şey var. Hulk’ı tasvir ediş şeklini beğenmedim. Hulk’ın güzelliğini, özelliğini götürmüş. Çoğu kişi diziyi bu yüzden sevmişti.

Thor: Ragnarok ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı’ndaki (Avengers: Infinity War) güç mücadelesinden sonra Mark Ruffalo’nun canlandırdığı Bruce Banner ve Hulk için, Avengers: Endgame’de işler nihayet yolunda gitmiş ve iki kişiliğin birleşmesi sonucu ortaya Akıllı Hulk çıkmıştı. Artık Bruce Banner’ın beyni, Hulk’ın vücudunu kontrol ediyordu. Bu da Lou Ferrigno’nun seveceği tarzda bir şey değildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lou Ferrigno, görsel efektin Hulk’ın yıllar içindeki sinematik görünümünü nasıl değiştirdiğini kabul ediyor ancak ona göre önemli olan bu teknolojiyle ortaya ne çıkardığınız. Aktör Avengers: Endgame’de Hulk’ın karakter gelişiminin izlediği yönden memnun değil.

Hulk’ın hırka giyip gözlük takarak çocuklarla selfie çeken biri değil, korkunç bir yaratık olması gerektiğini söyleyen Ferrigno'ya göre The Incredible Hulk dizisinde işe yarayan Hulk’ın bir canavar olması.

Mark Ruffalo’nun ise Hulk’a ilişkin hayalleri çok farklı.

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige’le birlikte yakın zamanda verdiği bir röportajda Ruffalo, Hulk’u ileride nasıl görmek istediğine dair soruya, “Onu yeni gelenlerin bir kısmıyla takılırken görmek isterdim. Belki gençlerin bir kısmına rehberlik edebilir” diye yanıt vermişti.

Marvel Stüdyoları’nın yakın zamanda Örümcek-Adam’ın dönüşünün yanı sıra Bayan Marvel ve She-Hulk’ı konu alacak çalışmaları duyurduğu göz önüne alınırsa, gelmekte olan epeyce “genç” olduğu söylenebilir.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU